buna seara.
sant adm. unei s.c. ce are de recuperat suma de 200 000 ron ,de la o s.c.in urma lucrarilor efectuate in baza contractului si facturilor semnate;
am depus la judecatorie o cerere de obligare a somatiei de plata invocand art. 1,6,8 din O.G. nr.5 pe2001,si am cerut judecarea in lipsa.
am avut termen pe 27 mai ,la arhiva este scris ca e admisa cererea., deoarece nu am angajat un avocat as vrea sa stiu:
care sant pasii care urmeaza?, daca mai urmeaza alte termene de judecata? in cat timp se da hotararea judecatoreasca?deoarece eu nu am primit nimic inca acasa.
multumesc mult daca este cineva care sa ma lamuresca .
somatia de plata devenita irevocabila , ca urmare a neintroducerii cererii in anulare sau a respingerii acestei cereri de catre instanta , constituie titlu executoriu de drept , deci nu mai este necesara investirea cu titlu executoriu.
se merge direct la executorul judecatoresc.
Ordonanta ce contine somatia de plata, emisa in temeiul OG 5/2001 trebuie investita cu formula executorie pentru a fi putea fi pusa in executare silita. O atare cerinta rezulta si din Decizia ICCJ XI/2006 .
intrebare: daca facturile se trimit prin posta,ele nu pot fi semnate si stampilate!ce fac in cazul in care doresc sa merg pe somatie de plata?cum pot pe viitor sa am acoperire la faptul ca facturile sunt trimise prin curierat sau posta(in sensul acceptarii lor)?
multumesc pt eventualele idei!