avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificari fisa post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificari fisa post

buna ziua,

de 2 luni am un sef nou care a venit cu reguli noi pe care le-a asternut in " regulament de ordine interioara". a umblat chiar si la plata comisionului care in contractul meu de munca este 1% din orice tranzactie...eh, acum doreste sa fie 1% maxim si depinde daca am respectat intocmai pasii vanzarii ( pasi pe care tot el i-a stabilit)....intrebarea mea este daca este legal ceea ce face...poate interveni aspura fisei mele de post si contractului de munca deja negociat si semnat? daca nu vreau sa semnez noile reguli?? ce se poate intampla? daca ma trezesc ca sunt sanctionata conform regulilor cu care eu nu-s de acord....e legal?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: kty80 , utilizator 15:03, 8 Mai 2013
nu va poate modifica nici contractul de munca si nici fisa postului fara acordul si semnatura dumneavoastra.
Codul Muncii
Art. 41. - (1) Contractul individual de muncã poate fi modificat numai prin acordul pãrþilor.

in cel mai rau caz va poate da afara ( concedia ) iar dvs. veti putea contesta in instanta ( tribunal) decizia unilaterala a angajatorului oricare ar fii ea!!!
modificarea c.i.m. se face prin act aditional ( cu acceptul salariatului ) si NU prin regulamente negociate cu nimeni!!!:closedtopic:
Orice decizie luata fara respectare formei prevazute de lege este ilegala . Ori , in cazul dvs. modificarea unui regulament nu inseamna modificarea prevederilor CIM . E adevarat ca in baza prevedrilor cuprinse in regulament se poate modifica prin act aditional CIM , cu acordul partilor .
Pe cale de consecinta , orice sanctiune aplicata in cazul dvs. este fara obiect si o puteti contesta in instanta . Puteti de asemenea sesiza si ITM-ul , insa , in ambele variante , cred ca trebuie sa va cautati si un nou loc de munca .
Daca tineti la locul de munca actual , solutia cea mai buna este comunicarea si gasirea unei solutii reciproc avantajoase ... Bafta !
Buna ziua,

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Intre timp am plecat de la acel angajator si am ajuns in alta parte. Postul: consultant inginer petrochimist. Am primt foarte multe promisiuni. Totul a fost ok 6 luni, facand intr-adevar ceea ce trebuia sa fac. Dupa 6 luni, incet, incet mi s-au bagat pe gat sarcini inexistente in fisa postului ( aprovizionare, logistica, etc). Am incercat sa le sugerez angajatorilor ca nu despre asta am discutat la interviu - nu am facut niciodata asa ceva si drept urmare nu este ok sa fiu criticata ptr greseli. Mi-au raspuns ca mi se va reinoi fisa postului....a mai trecut 1 an si nu s-a intamplat nimic insa, o alta mutare a atributiilor a avut loc...am fost mutata intr-un showroom (CU GESTIUNE COMUNA - 45 DE ANGAJATI), face to face cu clientul....incasare, facturare, consiliere tehnica, ofertare, aprovizionare fara ca macar sa iau in primire un stoc imens. Fara a se face un minim de inventar....Si, iata ca ianuarie 2013 vine cu...inventar! Bineinteles lipsa 200 mil lei vechi!! Mi s-a cerut nota explicativa cu privire la lipsuri. Am dat o nota scrisa prin care am scris ca nu mi se pare corect sa mi se ceara socoteala atata timp cat nici macar nu am o fisa a postului sau un inventar semnat. S-au ofuscat! M-au amenintat ca o sa aibe grija de mine ca am avut acest tupeu de a scrie acest lucru...Dupa mai bine de 4 luni, ieri m-au chemat sa semnez noua fisa a postului. Aceeasi functie- consultant ing. petrochimist, o parte din vechea fisa + raspunzatoare de bunuri/patrimoniu/inventar, + realizarea receptiei marfii + vanzare + facturare + ofertare. Pe scurt....vanzatoare in mall. Nu mi se pare corect sa-mi faca lucrul asta atata timp cat nu pentru asta m-am angajat! Daca as fi stiut ca soarta mea va fi sa vand haine.( fie ele si de protectia muncii asa cum sunt acestea)..nu m-as fi dus in veci la interviu....(de fapt nu eu am aplica, eu m-au sunat). Am semnat noua fisa....insa cel de-al doi-lea exemplar nu mi l-au dat....spun ei ca mai dureaza pana il semneaza si ei. Si inca un aspect: am intrebat un coleg care chiar este consilier vanzari si are aceleasi responsabilitati ca si ale mele : stres praf, dat cu mop-ul, sters rafturile.....Nu mi-e rusine de munca si nici nu ma deranjeaza sa dau cu mop-ul sau sa sterg geamurile...o faceam oricum din bun simt ca doamna de serviciu nu serveste la noi in showroom...insa...nu de asta am invatat vreo 5 ani de facultate si mai presus de tot....nu asta am convenit sa fac de la inceput. Va rog un sfat! Ce sa fac, cui sa ma adresez...sau cum...
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa post kty80 kty80 Buna ziua, De doi ani ocup postul: consultant inginer petrochimist. Am primt foarte multe promisiuni. Totul a fost ok 6 luni, facand intr-adevar ceea ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt angajatul unei firme de mobila care are sediul ... Mihay1977 Mihay1977 Buna ziua. Sunt angajatul unei firme de mobila care are sediul in Timisoara , dar are si un showroom in Bucuresti. Showroom-ul din Bucursti se va inchide ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie alice29 alice29 Buna seara, am si eu cateva intrebari legat de schimabarea atributiilor de serviciu. In urma cu 3 ani am fost angajata intr o institutie de stat pe un post ... (vezi toată discuția)