avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical dupa CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical dupa CIC

Buna ziua,
As vrea sa va intreb ce indemnizatie de crestere copil as primi daca la data la care ar trebui sa ma intorc din CIG cu primul copil as lua medical o luna jum pana la intrarea in prenatal cu cel de al doilea copil.Adica sa nu lucrez nici luna in care ar trebui sa merg la serviciu.As beneficia de procent din ultimele 12 luni sau as primi sase mil.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:28, 5 Mai 2010
Buna ziua,

se ia ca baza de calcul 600 ron.
1. Se iau in calcul cele 12 luni premergatoare nasterii.
2. In aceste 12 luni intra si perioadele de concediu medical, concediu de maternitate si se completeaza cu lunile necesare din primul CCC pana la 2 ani
Va multumesc.Care ras[uns este valabil?
Iata ce spune OUG 148/2005:
Art.1 (2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
...
c) au beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii;
...
g) au beneficiat de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, respectiv pana la varsta de 3 ani in cazul copilului cu handicap;
...
Art.18 (5) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 1, respectiv art. 2, constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006.
(6) In situatia prevazuta la alin. (5), la stabilirea cuantumului indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate se ia in calcul valoarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil crisidona crisidona Buna ziua, O salariata s-a aflat in concediu de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani pana in luna iulie 2010;a fost reincadrata la aceasi unitate cu luna ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de maternitate blanca77 blanca77 Buna seara. Ma aflu in urmatoarea situatie: am un copil nascut pe 9.09.2010, iar pana pe 9.09.2012 am fost in concediu de crestere copil. Sunt din nou ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal bernadette bernadette Buna seara In data de 11 iulie am revenit din CCC la lucru,dupa 4 zile am luat concediu de risc maternal Intrebarea mea ar fi dupa ce sume se calculeaza ... (vezi toată discuția)