avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun''?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun''?

Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun''?Ma refer la procesul penal.
Este o intrebare la care raspunsul nu este deloc clar.Oare ne-am putea edifica?

Spre exemplu, unii oameni zic ca sunt avocati buni cei care au un local in centrul Bucurestiului, altii spun ca cei ce au o vila ( mostenita), altii zic ca sunt avocati buni cei care au fost politisti, procurori sau judecatori, s.a.m.d.
Oare se poate da o definitie ( ne o definitie legala..., evident)
pai....,av care castiga un proces, si daca e si cu bani putini cu atat mai bine.., avocatul care are anumite cunostiinte..,unii zic ca avocatii in varsta sunt mai buni...,etc
"avocat bun" este acea persoana care te scapa de.... dupa ce ai devalizat o banca, ai calcat pe trecerea de pietoni citiva oameni, beat fiind, etc, pe un onorariu minim sau inexistent... iar imi sterge cineva postarea...:P
Bun este avocatul care isi face meseria cu profesionalism in interesul clientului dar si al actului de justitie si care obtine fie achitarea, fie in anumite cazuri grave, o pedeasa cat mai mica.
Da, vad ca dati exeplificari pe care le cunosc...le-am auzit...
Varietatea este extrem de mare...
Dar, daca am restrange?

Sau, de ce nu, sa largim sfera...
Si apoi sa incercam sa dam o definitie...
Va fi probabil lunga...
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Subscriu celor relatate mai sus de dl Catalin cu remarca ca nu pe un onorariu minim! Ar mai avea asa tragere de inima acel avocat sa te apere si sa te scape de o pedeapsa grea pe bani putini? Ar putea ptr inceput dar... cum toate trec prin stomac, inclusiv dragostea!.... Si in plus cand ai o problema foarte grava cred ca ai da oricat sa scapi, nu? Bine..ar putea face si acesti avocati cate o fapta buna, sa zicem o data pe luna sa apere pe cineva care a fost acuzat pe nedrept dar nu are bani ca este sarac, cum era cazul acelei batrane de a trebuit sa dea ordin presedintele tarii sa fie gratiata, ptr ca nu a respectat hotararea, cred ca legat ceva de pamantul ei......

Cred ca reclama facuta de clientii fiecaruia este cea mai eficienta si circula cel mai bine.... si fara prea mari costuri!
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
BIANCA IRINA, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se gasesc cazuri si clienti ca avocat? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Stateam si ma gandeam... chiar daca as fi cel mai tare avocat, as sti foarte bine meseria asta pana la urma cum as putea munci daca nu as avea ... (vezi toată discuția)
Cat esti avocat stagiar................ OANA GORAN OANA GORAN pe perioada de stagiatura priesti bani?? din dosarele pe care ti le da maestrul sau din ce traiesti?? (vezi toată discuția)
Avocat dedicat profesiei laurasimona laurasimona Buna ziua, 1. Cunoaste cineva un avocat in Bucuresti, care sa practice avocatura din pasiune si nu din interes? :) ( Nu vreau sa se simta nimeni ofensat ... (vezi toată discuția)