avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit sponsorizarea in cazul impozitului forfetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

sponsorizarea in cazul impozitului forfetar

Va rog sa ma lamuriti daca se poate in urmatorul caz:
- imp.profit datorat pe 2009 = 11700 lei
-chelt.sponsorizare (nedeductibile)= 1000 lei

-imp.profit declarat prin D100 = 9400 lei(trim.I+II)
-imp.minim trim.III = 2150 lei
--------------------
11550 lei
11700-11550=150 < 2150 deci datorez la trim IV imp.min=2150
Sponsorizarea este facuta in decembrie.Pot sa platesc impozit 1150lei adica 2150-1000 ?Am vazut ca declaratia 101 nu-mi permite acest lucru si nu mi se pare corect sa platesc imp.profit total 13700(11550+2150) si sa nu deduc 1000 lei.

In ctb.am facut 691=441 -1000 lei dar la fisc.declaratia 101 nu iti da voie reduci imp.pe profit daca in trim IV datorezi minim.
Multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
dana_r, utilizator
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:52, 19 Aprilie 2010
cf pentru 2009:
art 18
2) Contribuabilii, cu excepţia celor prevăzuţi la alin. (1), la art. 13 lit. c)—e), art. 15 şi 38, în cazul cărora impozitul pe profit este mai mic decât suma impozitului minim pentru tranşa de venituri totale corespunzătoare, prevăzute la alin. (3), sunt obligaţi la plata impozitului la nivelul acestei sume.

Ch cu sponsorizarea , daca se incadreaza in limitele admise , se scade din impozitul pe profit de plata , dar nu din cel minim , ci din cel iesit din calcul .
Daca dupa scaderea ch cu sponsorizarea rezulta un impozit mai mic decit cel minim, se plateste cel minim ; practic facilitatea sponsorizarii a cam disparut in cazul in care firma trebuie sa plateasca imp minim .

Multumesc pentru lamuriri, dar nu mi se pare corect in conditiile in care ai inregistrat un impozit pe profit de 9400 (fara minim) sa nu poti deduce o sponsorizare, care se calculeaza ANUAL.

Nu se precizeaza ca se tine cont de sponsorizare pentru fiecare trimestru!
Puteti recupera sponsorizarea in trim. urmator sau la sf anului daca aveti profit >minim, intr-adevar daca la trim. aveti impozit minim, sponsorizarea nu se mai deduce din impozitul datorat.
Referitor "Nu se precizeaza ca se tine cont de sponsorizare pentru fiecare trimestru" - calculul impozitului pe profit este acelasi ca si la finele anului, diferenta consta in rezultatul trim, anului, metoda de calcul este aceeasi.

Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
Feni, utilizator
Dar sponsorizarea am facut-o in decembrie si nu pot sa o mai recuperez trim.urmator...Stiam ca pe total an inregistrez profit, cu un impozit ce depaseste minimul anual si de aceea am facut sponsorizarea...Eu cred ca declaratia 101 nu e corecta sau mie imi scapa ceva...
puteti intreba la asistenta contribuabili ,sa vedeti dansii ce opinie au

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit profit trim.iv 2009 gabiclenciu gabiclenciu v-as ruga sa-mi spuneti daca inteleg bine normele de aplicare a impozit.forfetar,luand urmatorul caz: -trim.I 2009 =imp.prof. 972 -trim.II ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar trim.iii krika8712 krika8712 Buna ziua, Ma confrunt cu niste probleme pe care nu pot sa le dau de cap, dar cu ajutorul vostru o sa se rezolve. In [b]2008 am impozit pe profit de ... (vezi toată discuția)
Imp.profit tr.iv-decl.101 gabiclenciu gabiclenciu v-as retine atentia cu urmatorul caz: -tr.I =imp.prof. 764 -tr.II =imp.prof. 972 -tr.III =minim 1075 total imp.profit an 2009= 2113 total forfetar an ... (vezi toată discuția)