avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reduceri salariale si angajari simultan
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reduceri salariale si angajari simultan

buna seara,
Lucrez intr-o companie de vanzari iar de curand s-a schimbat directorul general care doreste implementarea unei noi organigrame bazata pe reducerea salariala a personalului existent si incadrarea altor persoane pe aceleasi posturi.Se doreste o aliniere salariala pt toata lumea.Problema majora este ca reducerea de salariu se face in baza unui act aditional datat cu 01 aprile desi ni s-a adus la cunostinta abia in data de 15.Este legal acest lucru?Pot semna un act cu o alta data decat cea in care semnez?O alta intrebare este daca refuz sa semnez acest act ce mi se poate intampla?Mentionez ca nu se doreste o restructurare de posturi ci doar implementarea unui alt sistem si comunicarea de genul 'asta este daca iti convine ramai dar semnezi iar daca nu te dam oricum afara'
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 12:15, 16 Aprilie 2010
Metoda este de asa zisa "periere a personalului". Puteti sa nu semnati decat cu data la care ati luat cunostinta, cititi si verificati termenii contractului dvs. de munca incheiat cu societatea. Oricum, cred ca cel mult, se va decala "alinierea salariala" posibil pana la 01 mai. Sunt esentiale clauzele contractuale.
-puteti sa nu semnati actul aditional si nici concedierea si sa ramaneti in aceleasi conditii...daca desfiinteaza postul si va inmaneaza instiintarea sa le spuneti ca nu vor mai putea angaja cateva luni pe postul dumneavoastra...dar daca ramaneti cred ca o sa va faca viata amara pana plecati singura #-o
este alegerea dumneavoastra:((
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
lorelayold76, utilizator
Modificarea salariului se poate face numai cu acordul dvs prin act aditional.Nu aveti siguranta ca daca acceptati micsorarea salariului veti lucra pana la pensie la acel angajator.Cum va dicteaza constiinta, actionati in consecinta.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de functie DidiN DidiN Buna ziua!Sunt angajată unei firme multinaționale din 2010,am ocupat o funcție de conducere, anul trecut s.a schimbat organigrama si din doua posturi de ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare aditional scadere salariu laura-jurist laura-jurist buna ziua un angajator intentioneaza sa reduca salariile angajatilor sai. in acest sens emite un act aditional pt fiecare. un angajat refuza sa semneze. ce ... (vezi toată discuția)
Retrogradare in reorganizare (rog raspuns urgent) PLiana PLiana Sunt Director de departament azi am fost chemata la Directiunea Generala si am fost anuntata ca voi fi retrogradata si in locul meu va veni un alt director ... (vezi toată discuția)