avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... adunarea creditorilor
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

adunarea creditorilor

buna ziua,
vreau sa intreb :
1)ce se poate face daca reprezentantul salariatilor unei firme in faliment nu primeste de la lichidator notificare pentru prezentarea la Adunarea creditorilor? (la prima adunare am primit notificarea, cu ordinea de zi, cu totul in regula).
2)salariatii au fost inscrisi in tabelul definitiv al creditorilor cu salariile restante si salariile compensatorii conf.CCM.Se poate ca o parte din sal.compens. sa fie acordate din Fondul de garantare? Daca da, cum poate fi obligat lichidatorul sa depuna cerere in acest sens la AJOFM ? El sustine ca nu are bani sa achite impozitul pe venit si contributia la sanatate ( stiut fiind faptul ca fondul nu suporta aceste impozite) si ca acordarea acestor salarii depinde de Finantele locale (creditor majoritar, in speta, ANAF), care nu i-au raspuns la adresa transmisa de a prelua aceste impozite, ca o majorare de creante.exista un termen limita pentru acordarea salariilor? Exista 3 categorii: salarii restante inaintea datei deschiderii procedurii de faliment ( cu care suntem inscrisi la masa credala), salarii restante , ulterior datei de deschidere procedura (se suporta pe procedura si nu stim nimic despre ele) si sal.compens.conf.CCM ( cu care ne-am inscris la masa credala).Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 16:41, 21 Aprilie 2010
1) Verificati Buletinul Procedurilor de Insolventa.
Studiati art 7 din Legea nr 85/2006 privind procedura insolventei.
2) Adresati-va cu cerere in acest sens judecatorului sindic care poate stabili prin incheiere atributii pentru lichidator in sensul dorit de dvs.
Se poate ca o parte din sal.compens. sa fie acordate din Fondul de garantare? Daca da, cum poate fi obligat lichidatorul sa depuna cerere in acest sens la AJOFM ?

- da se pot obtine 3 salarii L 200/2006
- lichidatorul nu poate fi obligat decat sa respecte prevederile legale L85/2006
- nu inteleg ce legatura au impozitele neachitate cu fondul de garantare a sal !!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Adrian Stoica, Practician in insolventa
va multumesc pentru raspunsuri.
nu stim nici noi ce legatura este intre impozitul pe venit (sal.compens.) si Fondul de garantare, dar lichidatorul nostru asa justifica neacordarea acestora.NU ARE BANI PENTRU ACESTE CONTRIBUTII SI DE ACEEA NU ACORDA SAL. DIN FOND
Lichidatorul NU vrea sa intocmeasca dosarul solicitat la AJOFM acesta e raspunsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare creditori nargyss nargyss Buna ziua, Sunt reprezentantul a peste 200 de salariati disponibilizati de catre o firma aflata in faliment (proc.simplificata).La prima ad.a creditorilor din ... (vezi toată discuția)
Angajati la masa credala ElenaRota ElenaRota Daca o firma deschide procedura insolventei si are si salarii restante de plata catre angajati, acestia trebuie sa se inscrie la masa credala (inclusiv sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii Tg-Jiu1987 Tg-Jiu1987 Am lucrat patru ani la o firma . In 16.04. 2011 am plecat, la cerere ,cu acordul partilor deoarece nu primeam salariile in suma si la data stabilite in ... (vezi toată discuția)