avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... adunare creditori
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

adunare creditori

Buna ziua,
Sunt reprezentantul a peste 200 de salariati disponibilizati de catre o firma aflata in faliment (proc.simplificata).La prima ad.a creditorilor din 26.01, lichidatorul mi-a trimis convocator cu ordinea de zi.Maine este a doua adunare si nici pana la aceasta data nu am primit convocatorul si nici nu am fost instiintata in vreun fel.Mai mult, la ultima sedinta in instanta, in materialul prezentat de lichidator a fost mentionata data de 19.04.2010, ca data a adunarii creditorilor, la fel apare si pe internet.Din surse neoficiale am aflat ca a fost o eroare de redactare a unui angajat al lichidatorului (data de 19.04 a fost mentionata si de judecatorul sindic).Oricum adunarea nu s-a tinut pe 19.04.Ce pot face daca nu am primit convocatorul cu ordinea de zi, cum sa ma prezint, asa nepregatita la aceasta adunare, fara sa stiu ce se va discuta? Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? Sa informez jud.sindic despre faptul ca suntem ignorati?Cum este legal?
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 23:41, 29 Aprilie 2010
Prezentati-va la sediul lichidatorului sau la locul unde stiti ca se va tine Adunarea, la ora pe care o stiti.
La Adunare se va face prezenta, iar lichidatorul va informa creditorii prezenti asupra activitatilor desfasurate si asupra masurilor luate intre termenele de judecata sau de la ultima Adunare a Creditorilor.

Puteti cere cand ajungeti acolo, ordinea de zi.
Buna seara.
Ca reprezentant al adunarii creditorilor salariati,aveti dreptul de a consulta dosarul de faliment de la Tribunal, Biroul Falimente. In el gasiti toate actele procedurale .
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor!
Am consultat deja dosarul de faliment si m-am ingrozit de ceeace avea de gand sa ne faca lichidatorul! De aceea v-am intrebat daca este legal sa nu fiu notificata oficial!!!!!!!!!!!!!!!!!Surse de informatii neoficiale am, dar , din pacate, acest lichidator este rauvoitor( vreau sa cred ca nu mi se pare).Am mai pus intrebari pe forum , lamuriri privind salariile compensatorii , cu care NOI ne-am inscris la masa credala, lichidatorul propusese jud.sindic , doar sal. conf.Legii 200, desi aveam CCM.Faptul ca nu am fost notificata si cunoscand situatia de fapt, ma face sa cred ca se doreste sa ni se ascunda ceva.Desi firma e in procedura din 06.10.2009, nici pana la aceasta data nu s-a efectuat inventarul (nu ca ar fi cine stie ce de inventariat, o hala si o magazie aproape goala!).Toate acestea ne duc ,fara voie, la concluzia unor acte de coruptie.Multumesc inca o data!
Maine este a doua adunare si nici pana la aceasta data nu am primit convocatorul si nici nu am fost instiintata in vreun fel.

Toate notificarile se fac prin BPI (Buletinul procedurilor de insolventa) care trebuie sa contina obligatoriu ordinea de zi !!
NOI ne-am inscris la masa credala, lichidatorul propusese jud.sindic , doar sal. conf.Legii 200, desi aveam CCM

Cum ? ati formulat cerere de admitere a creantei ?
Pana la acesta ora trebuia intocmit tabelul preliminar al creantelor pentru care exista termen de contestare !
Asa cum a spus si d-nul Stoica trebuie sa verificati BPI-ul, doar ca acolo nu veti avea decat acces limitat, in sensul ca este mentionata faptul ca se va convoca ad gen a creditorilor, dar fara un abonament platit nu aveti cum sa vedeti ce contine.
Deci ori va deplasati la sediul lichidatorului sa va elibereze o copie dupa convocator, ori aflati la momentul in care se tine sedinta si tot atunci ar fi bine sa va consemneze punctul dvs de vedere cu privire la convocator.
In alta ordine de idei daca societatea aflata in insolventa nu are alte bunuri decat cele mentionate mai sus atunci nu stiu in ce masura se vor achita salariile pe care le aveti de recuperat, varianta propusa de lichidator este ok si daca depune dosarul cu documentatia necesara in max 45 zile aveti acei bani, apoi puteti sa asteptati si vanzarea bunurilor si daca raman bani vi se vor distribui conf ordinii de prioritate din legea 85/2006
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
ContSters102066, utilizator

Alte discuții în legătură

Convocare adunarea creditorilor oana_i oana_i Sunt creditorul unei societati in insolventa, apar in tabelul preliminar, dar nu am fost convocat la prima adunare a creditorilor.Vreau sa anulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Plati compensatorii de la fondul de garantare Ilyutza Ilyutza Buna ziua, Revin cu problema privind plata creantelor salariale [salarii restante si cele 3 salarii medii brute] de la Fondul de garantare. Societatea ... (vezi toată discuția)
Lichidatorul nu m-a informat stanceni stanceni buna ziua in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat ... (vezi toată discuția)