avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nelamuriri - tutore legal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nelamuriri - tutore legal

Buna ziua,


sunt o mama necasatorita cu un copil de 3 ani si jumatate.
Stam impreuna cu tatal. Copilul e trecut pe numele tatalui.

Doresc sa plec cu copilul si nu stiu ce acte imi trebuiesc.
Tatal este de acord si gata sa-mi semneze ca doreste ca eu sa tin copilul.
Daca vreau sa plec in strainatate , sa-l inscriu la gradinita acolo si pentru alocatie ce document mi-ar trebui si cum as putea sa fac dovada ca sunt mama singura , necasatorita cu un copil in intretinere?
De cand s-a nascut, toate cheltuielile le-am suportat numai eu , dar tata
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 22:33, 16 Aprilie 2010
in primul radn va trebuie o hotarare judecatoreasca care sa va incredinteze copilul in mod oficial.. ina cest fel numaia veti nevoie de acordultatalui chiar dca el este de acord sa va semneze de fiecare data.. pe baza acelei hotarari ce va ramane definitiva, va puteti duce oriunde cu copilul si sa il inscrieti unde considerati necesar
dar fara sa ajung in fata judecatorului, nu se poate?
dar fara sa ajung in fata judecatorului, nu se poate?

Nu.
Solicitati instantei incredintarea minorului spre crestere si educare.
Dupa ce minorul va va fi incredintat dvs.printr-o hotarare definitiva si irevocabila,veti putea pleca cu el in strainatate fara a mai avea nevoie de acordul tatalui in baza acestei hotarari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie juridica minor gina.bain gina.bain am o fetita minora si sunt divortata,vreau sa pot calatorii cu ea in vacante in strainatate,iar tatal ei nu este in tara si nici de acord sa-mi semneze la ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters132975 ContSters132975 poate pleca in strainatate mama, dupa ce a obtinut hot de divort, impreuna cu copilul? trebuie si acordul tatalui daca fetita a fost incredintata mamei? (vezi toată discuția)
Cum pot obtine o declaratie din partea tatalui pt a calatori in strainatae cu fiul meu dar si tatal lui este in strainatae> ddoraly ddoraly am unh baietel de 12 ani care este pe numele meu dar in certificatul de nastere este tr5ecut si tatal lui.trebuie sa plecam in strainatae dar tatal lui ... (vezi toată discuția)