avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot obtine o declaratie din partea tatalui pt a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot obtine o declaratie din partea tatalui pt a calatori in strainatae cu fiul meu dar si tatal lui este in strainatae>

am unh baietel de 12 ani care este pe numele meu dar in certificatul de nastere este tr5ecut si tatal lui.trebuie sa plecam in strainatae dar tatal lui munceste tot iun strainatate cum ar putea sami trimita o declaratie?multumesac anticipat
Cel mai recent răspuns: Cecilia Popa , Avocat 23:47, 18 Martie 2010
Aveti nevoie de hotarare definitiva si irevocabila din care sa reiasa faptul ca baiatul va este incredintat spre crestere si educare!
in cazul in care copilul v-a fost incredintat dvs.printr-o hotarare definitiva si irevocabila,atunci nu mai este necesara declaratia tatalui.
Daca sunteti divortata si copilul este incredintat in urma unei hotarari judecatoresti dvs atunci nu aveti nevoie de declaratie din partea tatalui. Hotararea legalizata este suficienta la iesirea din tara.
In cazul in care copilul este incredintat tatalui sau nu sunteti divortati, atunci este nevoie de o declaratie data in fata notarului din partea tatalui. Declaratia va fi tradusa din limba respectiva in romana la un traducator autorizat si astfel puteti iesi cu copilul din tara.
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
Cecilia Popa, Avocat
Actele notariale pot fi efectuate si de misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei. (nu mai trebuiesc apostilate).
Buna seara.
Hotararea de incredintare cred ca este in cazul in care ati ajuns -doamne fereste -la divort şi inclusiv la incredintarea minorului .
În cazul acesta , avand in vedere situatia sotului plecat afara,care inca este tatal minorului, acesta poata da o declaratie pe propria raspundere in acest sens la consulatul sau ambasada arondata localitatii unde isi are rezidenta , pe care ulterior, vi-o transmite in tara şi pe baza careia puteti scoate copilul la frontiera.
Declaratia data la consulatul sau ambasada din tara respectiva, tine loc de declaratia data notariatului din Romania. Eventual cu acea declaratie data de sot afara, mergeti la un notariat de la noi pentru a o fi autentifica inca o data,pentru o mai mare ,,greutate" . Mai cereti informatii la Politia de Frontiera din judetul dvs.in acest sens .
Succes.

Alte discuții în legătură

Drpturile mamei divortate cu un copil pentru emigrare Corinas Corinas Buna ziua, Sunt divortata de 10 ani si am un baiat de 11 ani. Vreau sa emigrez impreuna cu baiatul meu si nu stiu cum trebuie sa procedez. Am nevoie si de ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui pentru iesirea minorului din tara lacra74 lacra74 Buna seara..poate cineva sa ma lamureasca ca nu mai inteleg nimic.As vrea ca mama mea sa vina in Italia(unde sunt eu acum) inpreuna cu fata mea de 10ani.Am ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minor de 7 ani dupa divort mamica_1 mamica_1 Buna ziua, Am divortat in 2008 si am primit o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare catre mama a minorului. Custodia nu este comuca, imi ... (vezi toată discuția)