avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acordul tatalui pentru iesirea minorului din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acordul tatalui pentru iesirea minorului din tara

Buna seara..poate cineva sa ma lamureasca ca nu mai inteleg nimic.As vrea ca mama mea sa vina in Italia(unde sunt eu acum) inpreuna cu fata mea de 10ani.Am nevoie de acordul tatului tinand cont ca in hot. de div.zice ca copilul imi este incredintat mie???Cum arata o sentinta in care iti trebue acordul tatalui??Multumesc pentru raspunsuri....
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:29, 9 Martie 2012
v-a trebui sa ?i faci mamei tale o declaratie prin care tu ?ti dai acordul ca ea sa calatoreasca cu fetita,hotarirea de divort in original,certificatul fetitei si pasaportul,declaratia o poti face aici in Italia la un notar sau la consulatul Romaniei in Italia.

nu iti trebuie nimic de la tata,odata ce tu ai o hotarire definitiva si irevocabila unde fetita ti-a fost incredintata tie(doar tie)
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Multumesc dana pt raspuns...eram nelamurita pt ca toata lumea imi zice ca.mi trebuie acordul tatalui...
Va trebui sa dati o declaratie acord de preferinta la ambasada sau consulatul Romaniei, ca sa fie in limba romana (altfel va trebui sa o traduca, legalizeze si autentifice in tara) in care sa fie precizat acordul dvs. cu privire la efectuarea calatoriei fetitei cu mama dvs.(datele de identificare ale mamei), tara de destinatie Italia, perioada calatoriei.

Cand dati acea declaratie trebuie sa aveti cu dvs. sentinta (ati zis ca e definitiva si irevocabila).

De asemenea mama dvs. va trebui sa aiba cu dansa extrasul de cazier judicia. Atat declaratia cat si cazierul trebuie sa le aiba in original si copie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport minor! dana 50 dana 50 buna ziua ar putea cineva s-a imi dea un sfat ,problema este urmatoarea ,eu sunt divortata si am o hotarire definitiva si irevocabila in care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Procura minor brumamirabela brumamirabela buna ziua.sunt o mama divortata cu un copil minor incredintat mie locuiesc in italia si mar interesa unde sa ma adresez pt a obtine procura pt a calatori ... (vezi toată discuția)
Acte pentru calatorie in strainatate a unui minor maryglesnea maryglesnea Buna ziua! Va rog sa binevoiti sa ma ajutati cu informatii referitoare la iesirea din tara pentru un minor. Am o fetita de 15 ani si am divortat de tatal ei ... (vezi toată discuția)