avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procura minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procura minor

buna ziua.sunt o mama divortata cu un copil minor incredintat mie locuiesc in italia si mar interesa unde sa ma adresez pt a obtine procura pt a calatori singur cu avionul pe destinatia romania -italia si invers.in speranta ca imi veti raspunde multumesc anticipat.o zi buna
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:15, 24 Iulie 2012
ar fi bine sa va interesati la tatal copilului...:thumbup: el trebuie sa-si dea acordul.
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat

Pentru ca aveti incredintat minorul prin hotarare judecatoreasca (banuiesc ca este definitiva si irevocabila) e nevoie de o declaratie doar din partea dvs. data la un notar sau la consulatul Romaniei prin care va exprimati acordul ca fiul dvs. sa calatoreasca insotit de un reprezentant al companiei aeriene si de un formular pe care il veti completa la ghiseul companiei – va trebui sa precizati printre altele si cine il va astepta in tara, insotitorul de bord nu il va ’’da’’ oricui.

Luati legatura cu compania, va vor spune mai multe – poate pretind ca declaratia sa fie data la consulat, ca sa fie in limba romana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie minor in strainatate ruxandralider ruxandralider Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema : fostul meu sot locuieste in Anglia (Londra),din cate stiu cu un fel de \"viza de flotant \" si isi doreste ... (vezi toată discuția)
Procura notariala Scorpionul Scorpionul Buna Am si eu o nelamurire..Sunt in australia si doresc sa trimit copilul de 6 ani in vacanta la bunica in romania. Sunt divortat si copilul mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Cum se poate trimite un copil de 11 ani pe avion singur din romania in italia? StefaniaEmerson StefaniaEmerson A intervenit ceva si nu mai pot pleca cu copilul meu de 11 ani din Romania in Italia, cu avionul, trebuie sa il trimit singur. Copilul are dubla cetatenie, ... (vezi toată discuția)