avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura notariala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura notariala

Buna
Am si eu o nelamurire..Sunt in australia si doresc sa trimit copilul de 6 ani in vacanta la bunica in romania. Sunt divortat si copilul mi-a fost incredintat mie iar intrebarea mea este ........Banuiesc ca poate intra in romania daca este si cetatean roman dar problema este cum fac ca bunica sa mil puna pe avion inapoi calatorind singur. Sa dau o procura bunici? Dar unde sau cum a-si putea face asta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Scorpionul , utilizator 15:40, 3 Februarie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Trebuie sa sunati la compania aeriana cu care va calatori copilul si acesta va spune exact ce costuri sunt si ce acte trebuie sa insoteasca minorul.
In privinta unei procuri speciale pentru bunica, o puteti face la consulatul roman din statul unde domiciliati, cu datele precise de pe buletinul bunicii sau la un notar de acolo , in care sa aratati ca o imputerniciti pe acesta sa il predea persoanelor abilitate de la bordul cursei respective.
Asta stiu ca trebuie sa aibe un insotitor de bord dar ce ma intereseaza este la vama..de iesit din romania a iesit cu mine pe baza hotarari judecatoresti si ma interesa daca eu nu sunt cum fac .

Multumesc pt amabilitate
art 30 alin 1 lit d.din L248/2004 prevede "d) minorului care este titular al unui pasaport individual si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu aceasta numai daca persoana insotitoare prezinta o declaratie a ambilor parinti sau, dupa caz, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care sa cuprinda acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective de catre minor, la statul sau statele de destinatie, la perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria, precum si datele de identitate ale insotitorului respectiv.
Dar cel mai bine este sa sunati la compania aeriana respectiva(ex.Tarom) si sa intrebati daca minorul poate circula fara vre-o alta persoana in afara insotitorilor de bord.
minorul din romania pleaca numai insotit de un adult

Alte discuții în legătură

Legat de plecarea unui minor in strainatate mitzilina mitzilina buna,sunt ioana si am 14 ani jumate la anul vreau sa plec cateva zile la bruxelles(spectator la un concurs de gimnastica) si nu stiu daca pot parintii mei sa ... (vezi toată discuția)
Parasirea romaniei de catre un minor neinsotit ally_badboy ally_badboy buna, as vrea sa stiu ce acte sunt nencesare pentru a putea un copil de 16 ani parasi romania neinsotit. Suntem stabiliti in Italia iar in luna noiembrie ... (vezi toată discuția)
Minor de 14 ani pleaca neinsotit in ue omisomis omisomis Care este procedura pe care trebuie sa o indeplinesc astfel incat copilul meu, minor 14 ani impliniti (pasaport individual valabil), sa poata pleca pentru o ... (vezi toată discuția)