avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport minor!
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport minor!

buna ziua ar putea cineva s-a imi dea un sfat ,problema este urmatoarea ,eu sunt divortata si am o hotarire definitiva si irevocabila in care mi-a fost incredintate 2 minore dar momentan eu sunt in italia si as vrea sa-mi iau fetitele cu mine "as vrea sa stiu pot sa ìi fac o procura surorii mele prin care sa le poata face pasaport la minore si sa mi le aduca ea ìn italia" cum se procedeaza?#-o#-o;fetele nu au pasaport...va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:38, 24 Septembrie 2011
Cererea poate fi formulată de o persoană împuternicită de dv. prin procură specială, autentificată de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României ori de autorităţile străine, în condiţiile prevăzute de lege.
Odata obtinut pasaportul, ca sa calatoreasca la dv. ttrebuie insotit de o alta persoana fizica majora, numai daca persoana insotitoare prezinta o declaratie a dv. care cuprinde:
1.acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective;
statul (statele de destinatie);
2.perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria;
3.datele de identitate ale insotitorului respectiv;
4.extrasul de cazier judiciar al insotitorului;
5.documente din care sa rezulte calitatea de persoana desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane (poate avea calitatea de insotitor si o persoana anume desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane) adica compania de zbor, ce de obicei are un serviciu pentru asa ceva.
Nu uitati sa-i trimiteti si hotararea de divort in original, definitiva si irevocabila si certificatele de nastere ale fetitelor in original.
procura o pot face la un notar in italia? este valabila una singura ptr.pasapoarte si ptr. la vama?va multumesc!
Procura se face pentru sora dvs sa depuna actele necesare si sa I se elbereze pasapoartele minorelor. Cealalta nu este procura este declaratie acord prin care dvs va dati acordul ca fii ele dvs minore sa calatoreasca insotite de X in Tara Y in perioada ....... Cu mijlocul de transport.....se poate face la consulatul Romaniei in Italia sau la un notar din Tara respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare-iesirea minorului din tara Mia Mia onofrei Mia Mia onofrei buna ziua numele meu este Mia am si eu o intrebare ce acte imi trebuie ptr a lua cu mine pe nepotica mea in varsta de 12 ani in vacanta in Franta.Are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului minor din tara! luminita_gab luminita_gab sunt divortata si vreau sa plec cu copilul din tara! am hotarare definitiva si irevocabila, dar tatal are dreptul de a vizita minorul! ce acte imi trebuiesc? (vezi toată discuția)
Cum scoti un minor din tara? elena.a elena.a Nu stiu daca s-a mai pus problema asta, exact. Am 17 ani si as dori sa plec in alta tara din Europa. Mama mea e plecata, tata are procura facuta, sa poata sa ... (vezi toată discuția)