avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte si analize necesare pt casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte si analize necesare pt casatorie

Buna ziua,

Care sunt actele necesare pentru cununia civila si ce fel de analize trebuiesc facute?
Cand se depun aceste acte la serviciul pentru evidenta populatiei?

Va multumesc!
Buna ziua !
Acte necesare casatorie (ambii cetateni romani) :
- acte identitate in xerocopie
- certificate nastere -xerocopie
- sentinte divort cu mentiunea "definitiva si irevocabila" (daca e cazul)
- certificate prenuptiale (medicul de familie sau alt medic) cu mentiunea "apt pt casatorie"
- cerere-tip semnata de cei 2 viitori soti ;
Cererea se depune cu 10 zile inainte de oficierea casatoriei la oficiul de stare civila al primariei locului de domiciliu/resedinta al oricaruia dintre soti .
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in bucuresti angajat angajat Buna ziua, Daca eu nu am buletin de Bucuresti si nici persoana cu care doresc sa ma casatoresc, putem sa o facem totusi aici ? Mentionez ca el e cetatean ... (vezi toată discuția)
Casatoria intre un argentinian si o rominca karyna33 karyna33 Salut pe toata lumea,ma numesc Carolina si as vrea sa stiu,va rog mult,ce proceduri trb sa urmam eu si viitorul meu sot,de nationalitate argentinian,daca vrem ... (vezi toată discuția)
Acte necesare incheierii casatoriei cu un cetatean ucrainean ralook ralook Buna ziua! Intentinez sa ma casatoresc in perioada urmatoare cu un cetatean ucrainean pe teritoriul Romaniei. As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)