avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit regularizare impozit forfetar la microintreprinderi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

regularizare impozit forfetar la microintreprinderi

Buna ziua!

Am urmatoarea situatie:
la dec 2008 CA era in a doua grila de imp cu impozit anual minim de 4300lei
la dec 2009 CA este in prima grila de imp cu ...................................de 2200lei
Intrebarea este daca regularizez impozitul aferent CA pe 2009 cu cel platit conf CA pe 2008.
Mentionez ca impozitul de 3% aferent micro era inferior celui minim.
Cel mai recent răspuns: ThomasT6 , utilizator 21:30, 20 Aprilie 2010
Venituri anuale 2008 - grila de impozitare minim anual 4300 lei se stabileste calcul impozit minim pentru anul 2009

Venituri anuale 2009 - grila de impozitare minim anual 2200 lei se stabileste calcul impozit minim pentru anul 2010

Deci nu aveti ce regulariza ...
sa inteleg ca e dubla impozitare pe 2008?
daca in 2010 activitatea e suspendata nu mai am ce impozit stabili, ramane doar acel impozit raportat la 2008 ...
nu stiu ce vreti sa spuneti cu dubla impozitare:">
Daca societatea pentru 2010 are activitatea suspendata ramane de plata doar impozitul pentru 2009.
Pentru 2008 am platit impozitul, pentru 2009 raportez la 2008 chiar daca CA este mai mica decat cea din 2008 incandrandu-ma la alta grila inferioara... asa ca platesc nu minimul 2200 ci 4300 cf CA din 2008. Asta nu suna a dubla impozitare? Nu se impoziteaza niste venituri care au mai fost impozitate?

Mentionez ca postul meu a fost mutat eronat de catre adiministratori de la impozitul pe venit unde a fost corect pus.
=D>=D>=D> ....asa este aveti dreptate....dar din pacate ....noi trebuie sa ne conformam #-o

Alte discuții în legătură

Impozit venit & profit - modificarile ContSters60781 ContSters60781 2 intrebari as avea in legatura cu ultimele schimbari; nu sunt sigura ca am inteles bine. E vorba de 2 legi diferite, nu ? Eu am doua situatii: 1. In cazul ... (vezi toată discuția)
Mai exista microintreprinderi in 2010 ? Ionela Lidia Ionela Lidia LA MULTI ANI! Parerile sunt putin impartite in ceea ce priveste anul fiscal 2010 pentru cei cu imp micro. Sunt anumite persoane din adm. fisc. care spun ca ... (vezi toată discuția)
Impozit microintreprindere cameli cameli impozitul pe venit pentru microintreprindere platit in plus conform impozitului forfetar se va putea regulariza in 2010 ? am inteles ca cei care sunt platitori ... (vezi toată discuția)