avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit microintreprindere

impozitul pe venit pentru microintreprindere platit in plus conform impozitului forfetar se va putea regulariza in 2010 ? am inteles ca cei care sunt platitori de impozit 16% vor regulariza impozitul prin declaratia 101.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
cameli, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corneliu Bajenaru , Consultant fiscal 19:28, 18 Ianuarie 2010
nu imi dau seama cum poate fi impozit in plus la micro
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal
pe trim III impozitul calculat cu 3% e de 963 ,iar impozitul minim anual e de 1625,deci am achitat la stat 1625 de lei.despre diferenta de 662 lei ,era vorba,se v-a putea recupera vreodata?
nu e in plus ; banii aia sint dati si bun dati ; atunci ce rost ar mai avea imp minim daca s-ar restitui dif intre minim si calculat ?
si la trim IV ? ce se intimpla ?
cred ca e situatia cea mai urita , aceea in care datorita veniturilor din 2008 mai mari decit 2009, practic , indiferent de activitatea lui 2009, impozitul a ca la 2008
Poate exista impozit micro platit in plus per total an. Daca firma se incadreaza in transa a III-a conform veniturilor la 2008, si in primul trim a avut de plata 7.000 lei, iar in urmatoarele trim nu a mai avut venituri - si deci a platit minim - atunci inseamna ca per total an a platit mai mult si decat cel calculat si decat cel minim. Practic le-a platit pe amandoua...
Exact. Într-o situație similara ma regăsesc și eu. Pe trimestrul II (lunile mai-iunie) şi trimestrul III, am achitat prin aplicare 3% la venit, mai mult decît întregul impozitul minim anul (decît valoarea minimă anuală). Pe trimestrul IV, nu am avut venituri și constat că trebuie să plătesc tot impozitul minim forfetar (pt. trimestru IV), fără să existe posibilitatea de a se face o regularizare la sfîrșitul anului. Sau de a recupera sumele plătite suplimenta la impozitul forfetar pe parcursul anului 2010.

Alte discuții în legătură

Regularizare imp venit micro la dec 2009 id_alyna id_alyna Va rog sa-mi spuneti, daca stiti, daca la dec 2009 se regularizeaza impozitul pe venit micro cu taxa forfetara? Eu asa vad lucrurile: daca 3% pe tot anul e ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 STEFAN ALINA STEFAN ALINA Stiu ca e depasit deja subiectul. Am facut declaratia 101 dar am o vaga impresie ca am gresit . Nu imi este clar care este suma de recuperat corecta. Am urm ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetear micro mona_genes mona_genes am o micro infiintata in aprilie 2009. Imi puteti spune ce impozit forfetar platesc la trim II ? Cifra de afaceri pe 2008 e 0. Multumesc mult ! (vezi toată discuția)