avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit microintreprindere

impozitul pe venit pentru microintreprindere platit in plus conform impozitului forfetar se va putea regulariza in 2010 ? am inteles ca cei care sunt platitori de impozit 16% vor regulariza impozitul prin declaratia 101.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2010
cameli, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corneliu Bajenaru , Consultant fiscal 19:28, 18 Ianuarie 2010
Din pacate ce e platit ramane bun platit. Nici macar la cei cu impozit pe profit regularizarea nu se face "ca la carte". Am facut o adresa la AFPS 2 si AFPS 4 cu exemplul pe care l-am dat mai sus si mi-au raspuns cu o nonsalanta nesimtita ca e un calcul foarte corect si ca nu e nimic platit in plus. La cei cu 16%, daca o sa verificati noua forma a declaratiei 101, veti vedea ca daca ati avut ghinionul sa aveti diferente mari de impozit de la un trimestru la altul - in sensul ca in 2 ati platit ce e calculat, iar in celelalte 2 (dintre care unul e trim IV) ati platit minim, atunci rezulta o presiune fiscala mult mai mare de 16%. Mie mi-a rezultat si 35%...

Asta e:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare imp venit micro la dec 2009 id_alyna id_alyna Va rog sa-mi spuneti, daca stiti, daca la dec 2009 se regularizeaza impozitul pe venit micro cu taxa forfetara? Eu asa vad lucrurile: daca 3% pe tot anul e ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 STEFAN ALINA STEFAN ALINA Stiu ca e depasit deja subiectul. Am facut declaratia 101 dar am o vaga impresie ca am gresit . Nu imi este clar care este suma de recuperat corecta. Am urm ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetear micro mona_genes mona_genes am o micro infiintata in aprilie 2009. Imi puteti spune ce impozit forfetar platesc la trim II ? Cifra de afaceri pe 2008 e 0. Multumesc mult ! (vezi toată discuția)