avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizarea bugetarilor cu studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizarea bugetarilor cu studii superioare

Buna ziua!

As dori sa stiu daca o institutie bugetara este obligata sa isi plateasca angajatul conform studiilor, daca a terminat o facultate in domeniul in care lucreaza,.
Va multumesc.
Poate imi puteti da si un nr de lege sau ordonanta, ordin, ceva , orice !
~ Conținut șters la cerere ~
Sistemul de salarizare a personalului din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral sau în majoritate de la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele locale şi bugetele fondurilor speciale se stabileşte prin lege, cu consultarea organizaţiilor sindicale reprezentative.
Astfel, pentru functia pe care este incadrat exista o grila de salarizare.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2007
Cornel Vasile, Consilier juridic
:-/Nu prea inteleg. Sotul meu este functionar public cu studii superioare si se pare ca la ei nu se aplica prevederile referitoare la salarizarea functionarilor publici cuprinsa in contractul unic pentru 2007-2011 (adica 440x2). De ce?#-o
Pentru ca salarizarea functionarilor publici se face printr-o lege speciala ce deroga de la regula comuna.
In speta, e vorba de OG 6/2007.
Pentru ca prin chiar contractul colectiv de munca unic la nivel national pe 2007-2010 (din care rezulta 440x2) s-a prevazut la art 3 alin 2: "CCM se pot incheia si pt salariatii institutiilor publice. Prin aceste contracte nu pot fi negociate clauze referitoare la drepturile a caror acordare si al caror cuantum sunt stabilite prin dispozitii legale".

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)
Studii superioare sau de scurta durata? mircea_c mircea_c Va rog tare mult sa-mi raspundeti la o intrebare: Facultatile de 3 ani in sistem Bologna(fara master), sunt considerate studii superioare sau studii de scurta ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici ellena ellena am doua situatii legate de acest subiect: cazul 1. functionar public cu studii superioare de scurta durata, (subinginer) - inginer colegiu, angajat pe un post ... (vezi toată discuția)