As dori sa stiu daca o institutie bugetara este obligata sa isi plateasca angajatul conform studiilor, daca a terminat o facultate in domeniul in care lucreaza,.
Va multumesc.
Poate imi puteti da si un nr de lege sau ordonanta, ordin, ceva , orice !
Buna ziua!
Iata revin dupa aproape doi ani cam cu aceeasi problema!Chiar mai dureroasa si nedreapta!
Am studii superioare si sunt incadrata pe o functie cu studii medii. Mai nou ca urmare a numirilor deconcentrate , a ramas temporar vacant(4 ani) , in cadrul aceluias compartiment unde lucrez , un post cu studii superioare , studii pentru care eu am diploma de licenta.
Primarul poate dispune sa preiau si atributiile acestui post platindu-ma si obligandu-ma sa fac ore suplimentare?
La intrebarea mea daca ma plateste cu salariul corespuzator functiei cu studii superioare mi-a raspuns ca nu, pentru ca eu sunt incadrata cu studii medii , desi am studii superioare !
Dar "o sa ma ajute"platindu-mi 30 de ore suplimentare pe luna!
Mi-a zis ca nu ma poate transfera pe acest post, ca e blocat, nici nu poate angaja temporar pe altcineva desi volumul de munca e mare , din acelas motiv! Ca nu-mi ramane decat sa accept aceasta situatie si sa "fac ce pot"!
Iar referitor la postul meu acesta nu se poate transforma ! Va studia posibilitatea sa infiinteze insa un alt post pt. studii superioare,organiza un nou concurs la care sa particip si eu alaturi de altii daca vreau sa-l ocup , iar postul pe care sunt eu acum il va desfiinta !
Intrebari:
-Se platesc orele suplimentare?
-Ma poate obliga sa le fac?
-Poate sa imi dea atributiile a doua posturi???Pot sa refuz ?Munca e foarte stresanta avand doar atributiile mele!
-Daca accept ,inseamna ca si raspund de executarea la timp a lucrarilor ! Nu o sa-si mai aduca aminte ca mi-a spus sa fac ce pot!
-Daca va desfinta postul meu trebuie sa-mi dau demisia?
-In conditiile in care momentan sunt blocate posturille in institutiile publice,primaria poate infiinta un nou post cu studii superioare?Se poate modifica acum in luna iunie organigrama?Puteau sa faca de acum doi ani acest lucru?
Oare nu e totul un fel de praf in ochi?Sa tac si sa muncesc in speranta de mai bine, iar primaria sa faca economii la cheltuielile de personal?Astfel in loc sa plateasca pe cineva cu 1400 ron,in functia de inspector principal, imi mai plateste mie (referent clasa a-IIIa) :
30 ore suplimentare ori 5.2 ron/ora , aproximativ 160 ron, ....
Asta da economie!!!!
Intre timp am aflat ca nu ma poate obliga sa fac ore suplimentare fara acordul meu si nici sanctiona administrativ pt. refuz!
S-a gasit urmatoarea solutie!!!
Intrucat posturile functionarilor publici sunt blocate pana la sfarsitul anului, sa angajeze o fima cu contract de colabrare sau prestari servicii care sa execute lucrarile ramase fara acoperire.
:O Ce aberatiie in sistemul legislativ!
Adica , prin ordonantele de guvern emise este blocata posibilitatea scoaterii la concurs a unui post si astfel primaria sa poate avea oricand la dispozitie un angajat care sa faca lucrurile sa mearga ,dar exista posibilitatea angajarii unor persoane fizice autorizate sau firme care sa execute contra cost (si ce cost! ) aceste lucrari.
Cam ciudat nu?
Stiti ce tarife percep firmele autorizate pt.masurarea si si intocmirea pe suport topografic a unui plan de parcelare pentru o tarla de 100 de ha si punere in posesie a proprietarilor??
Stiti cate astfel de planuri trebuiesc intocmite intr-o primarie?Ca sa ma refer doar la acest gen de lucrari?
Aceste lucrari vor fi platite din bani publici !
Pai pentru asta sunt bani , nu mai e criza?