avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Fondul de garantare al salariilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Fondul de garantare al salariilor

Incepand cu 2007 s-a introdus acest fond de garantare al salariilor, de 0.25% din totalul salariilor brute .Unele societati trebuie sa-l plateasca, alte nu.Care sunt criteriile pe baza carora se stabileste daca o societate este platitoare sau nu al acestui fond de garantare?

Obligaţiile angajatorilor
Societăţile sunt obligate să plătească lunar contribuţia la Fondul de garantare, în cotă de 0,25%, aplicată asupra fondului total de salarii brute lunare realizate de salariaţi. Odată cu începerea cotizării la fondul de garantare, cota contribuţiei datorate de angajatori la bugetul asigurărilor pentru şomaj, stabilită potrivit legislaţiei în vigoare, se diminuează cu 0,25 puncte procentuale. De asemenea, angajatorii trebuie să prezinte lunar declaraţia privind contribuţia la Fondul de garantare la organul fiscal competent, până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează drepturile salariale.
În situaţia în care se pronunţă închiderea procedurii de insolvenţă, ca urmare a redresării angajatorilor, aceştia sunt obligaţi să restituie sumele suportate din Fondul de garantare, în termen de 6 luni de la pronunţarea hotărârii de închidere a procedurii.
Termenul de declarare a contribuţiei la Fondul de garantare constituie şi
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2007
ela david, utilizator
Cel mai recent răspuns: s13felix , utilizator 17:14, 2 Martie 2007
legea 200 spune doar angajatori fara sa specifice nimic altceva.....sau mi-a scapat mie ceva?
a mai aparut o ordonanta, care spune ca fondul de garantare nu va fi dedus pentru institutiile publice, ei vor plati la fondul de somaj 2.25% iar restul lumii 2% la fondul de salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea unui pensionar Dana Salomia Dana Salomia Am si eu nevoie de ajutor. Am o angajata care este pensionara pe caz de boala, gradul III de invaliditate. Este angajata cu 4 ore / zi. Vreau sa stiu daca ii ... (vezi toată discuția)
Fond garantare salarii alinutza32 alinutza32 Intrebare de 100 puncte: la ce beneficiar se plateste fondul garantare salarii (fisc sau somaj) si in ce declaratie se mai inscrie (in afara de declaratia ... (vezi toată discuția)
Contributii angajator si contributii angajat comy99 comy99 Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt contributiile angajatorului si a salariatului incepand cu ianuarie 2007. Difera fata de anul 2006 ? (vezi toată discuția)