avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident rutier

buna ziua,

in 2007 am avut un accident rutier, eu fiind la volan, in urma caruia persoana aflata pe scaunul din dreapta a decedat. luna aceasta s-a terminat in sfarsit procesul, sentinta definitiva: 2 ani inchisoare cu suspendare.

intrebarea mea este: cand voi avea din nou in alb cazierul? cand ma voi putea reabilita?

va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:46, 17 Aprilie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Potrivit legii, reabilitarea este de doua feluri. Intr-un prim caz, aceasta intervine automat, fiind de drept iar in celalalt caz este nevoie de interventia instantei de judecata – reabilitare judecatoreasca.
Este diferenta intre condamnarea cu executare si condamnarea cu suspendarea executarii.
In cazul condamnarii cu suspendare, instanta va fixa un termen de incercare, in care condamnatul nu va mai putea savarsi o alta infractiune.
Daca condamnatul nu a savarsit din nou o infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art. 83 si 84, el este reabilitat de drept.
Termenul de incercare in cazul suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere se compune din cuantumul pedepsei inchisorii aplicate, la care se adauga un interval de timp, stabilit de instanta, intre 2 si 5 ani, depinde de cum a dispus instanta.
Dupa 4 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnarea aceasta va fi reabilitata de drept,in baza art.83;84 c.pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea cazierului mutufast mutufast am primit pedeapsa de un an cu suspendare si trei de incercare dupa cati ani pot face reabilitarea rog raspuns urgent multumesc dar cati ani trebuie sa treaca ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept DumitruConstantin DumitruConstantin Am fost condamnat in iunie 2009 la pedeapsa de 2 ani si jumatate cu suspendare. Cand intervine reabilitarea? (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept- cazier- procedura Roby11 Roby11 Buna ziua, Am fost condamnat la 9 luni cu suspendare si 2 ani de incercare. decizia a fost definitiva si irevocabila pe data de 24 oct.2012. Credeti ca ... (vezi toată discuția)