avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis abuziva/neabuziva
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis abuziva/neabuziva

Ziua Buna,
Problema este cam asa:
1. Ma deplasam pe bld Kiseleff, inspre Piata Arcului de Triumf, dinspre Casa Scanteii, se pune verde la semafor, imi incep deplasarea catre Piata Victoriei;
2. Ajung in dreptul trecerii de pietoni de pe bd. Kiseleff, moment in care se pune verde pentru pietoni la semafor, eu eram cu jumate de masina deja trecut de trecerea de pietoni (deci sa opresc nici o sansa, desi aveam o viteza redusa datorita trecerii prin intersectie foarte aglomerata, data fiind ora intamplarii si anume 7 seara in mijlocul saptamanii, deci alte inca 20 de masini in aceeasi situatie ca si mine), imi continui drumul; B-)
3. In spate 2 echipaje de politie, pe motocicleta, ma opresc pe undeva pe la jumatatea bulevardului, tras pe dreapta de un individ din echipajul de 2 motociclete.
4. Motivul: NEACORDARE DE PRIORITATE....X-(
5. Efect: 30 de zile suspendare carnet si amenda. :((
Mentionam totusi ca: atunci cand am ajuns in dreptul trecerii de pietoni de pe intrarea pe kiseleff, spre Piata Victoriei, ERA ROSU PENTRU PIETONI, verde s-a pus cand eu si alti 20 de indivizi deja eram pe trecere sau in cazul meu jumatate trecut de trecerea de pietoni. DOAR EU am fost tras pe dreapta din multimea de masini, fara sa mi se explice decat ca trebuia sa opresc la trecere si sunt oprit pentru neacordare de prioritate pentru pietoni aflati in traversare la culoarea verde a semaforului (care nici verde nu era, caci asta inseamna ca am trecut pe rosu la semafor, dar NU am fost oprit pentru trecere pe culoare rosie a semaforului). #-o Pietonii NU se aflau in traversare stateau asteptand verde pentru pietoni JOS (unul din motivele invocate de acordare prioritate, desi pietonu astepta culoare verde a semaforului) de pe trotoar, fara macar unu sa schiteze ca incepe traversarea, culoarea verde pentru pietoni s-a pus in momentul in care fizic nu aveam cum sa opresc (se intelege de ce, datorita fizicii newtoniene). Teoretic as avea martori sa prezint la reclamatie in instanta, problema mea este daca chiar se merita, referitor la timpul consumat... la asta adaug si cateva mentiuni ale tovarasului referitoare la salariul lui ca nu i-l creste nimeni, nu primeste prime etc... trebuia sa il inregistrez, sa il pun pe youtube, era o chestie interesanta pentru aceasta tara amarata. Se poate face ceva? Cum si unde pot depune contestatia si cam ce sanse de castig am in aceste conditii? Din nefericire am mentionat procesul verbal de constatare, cu mentiunea fara martori in masina, insa prietenul care era in spatele meu era in masina personala.
Cel mai recent răspuns: bala , utilizator 10:24, 19 Aprilie 2010
Sincer nu prea aveti sanse de izbanda. Si oricum pana se judeca contestatia dv. se scurge si luna de suspendare. Asa ca mai bine lasati-va pagubas. Daca aveati un reportofon sau alt aparat de inregistrare mai era ceva. Pe viitor circulati si dv. cu mai multa atentie si folositi mai mult conduita preventiva.
Multumesc pentru mesaje. Am vorbit cu un avocat pentru actionarea in judecata insa din cate am inteles s-a pornit o adevarata actiune impotriva soferilor pe baza ultimelor intamplari. La mine nu era nici macar verde inainte de a ma afla in dreptul trecerii/inainte de trecere, s-a pus verde dupa ce eram deja trecut de trecere jumatate. Am fost sfatuit ca ar fi mai util sa stau pieton 30 de zile deoarece statu pe nedrept roman =D> este in mare disperare pentru o campanie de PR/cascavalizare disperata X-( si cu/si fara martori procesul fiind pierdut din start... chiar daca am teoretic dreptate, nu voi castiga, sau cel putin asa mi-a zis domnu` avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident intersectie semaforizata CosminLiv CosminLiv Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident petrecut intr-o intersectie semaforizata. Am intrat in intersectie pe culoarea verde, cu intentia de a vira ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pentru ca nu am oprit la culoarea rosie a semaforului electric alex_s alex_s Buna ziua , Vreau sa depun o contestatie a procesului verbal care a hotarat retinerea permisului meu de conducere pentru o perioada de 30 de zile, va ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru neacordare de prioritate John_2105 John_2105 Mi-a fost retinut permisul pentru 30 zile,motiv neacordare de prioritate pieton la trecere semaforizata. Politistul spune ca nu am dat prioritate pietonului ... (vezi toată discuția)