Acum 1.5 ani de zile am demisionat de la firma unde lucram, iar dansii, pentru munca depusa acolo, au decis sa ma "rasplateasca" cu un proces (litigiu de munca), prin care imi pretindeau niste sume aberante de bani.
In fine, procesul a avut loc, iar eu am castigat, asa cum era si normal...
Adevaratele probleme au aparut dupa comunicarea deciziei din acest proces. Astfel, dupa ce mi s-a comunicat hotararea tribunalului, am asteptat aproximativ 3 saptamani, pentru a vedea daca firma respectiva face recurs. Cum nu s-a intamplat nimic in aceasta perioada, am mers la tribunal, pentru a demara investirea hotararii ca definitiva si irevocabila. Aici au inceput surprizele: cei de la tribunal mi-au spus ca nu poate fi investita ca irevocabila, deoarece comunicarea nu s-a facut corect catre acea firma. Intreband ce inseamna acest lucru, mi-au spus ca, in cazul firmelor, tribunalul trebuie sa primeasca o dovada a comunicarii, STAMPILATA de catre cineva de la firma (cu stampila firmei), iar acest lucru nu s-a intamplat.
In fine, dupa ce am facut niste cercetari, am aflat ca firma respectiva nu mai avea punctul de lucru la acea adresa, dar nici in alta parte (chiar daca firma nu a fost radiata, se pare ca pentru moment nu mai desfasoara nici un fel de activitate), asa ca am facut o cerere catre tribunal, pentru a se recomunica hotararea la adresa sediului social al firmei (domiciliul administratorului).
Bineinteles, povestea s-a repetat intr-un mod identic....:(
Deci, am ajuns in punctul in care nu stiu ce sa mai fac, pentru a transforma aceasta hotarare in definitiva si IREVOCABILA, deoarece se pare ca cei de la firma respectiva nu vor nici in ruptul capului sa puna acea stampila pe dovada de comunicare.
Deasemenea, persoanele de la Arhiva (Tribunalul Bucuresti) n-au stiut ce sa ma sfatuiasca in aceasta situatie.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, pentru a termina odata cu acest proces, transformand aceasta decizie intr-una IREVOCABILA, fara a fi nevoie de vreo stampila din partea acelei firme.
Avocatii cu care am discutat pana acum nu mi-au putut da o solutie pentru aceasta problema.
solicitati in scris tribunalului sa comunice hotararea prin afisare la usa instantei si printr-un ziar de larga circulatie. (vedeti daca va incuviinteaza judecatorul de serviciu comunicarea prin ziar). asteptati apoi sa se afca afisarea, plus termenul de declarare a caii de atac.
dvs nu puteti investi hotararea daca ati fost parat si nu aveti nimic de executat de la fostul angajator (nicio pretentie). puteti obtine o copie legalizata cu mentiunea "irevocabila".
solicitati in scris tribunalului sa comunice hotararea prin afisare la usa instantei si printr-un ziar de larga circulatie. (vedeti daca va incuviinteaza judecatorul de serviciu comunicarea prin ziar). asteptati apoi sa se faca afisarea, plus termenul de declarare a caii de atac.
dvs nu puteti investi hotararea daca ati fost parat si nu aveti nimic de executat de la fostul angajator (nicio pretentie). puteti obtine o copie legalizata cu mentiunea "irevocabila".
solicitati in scris tribunalului sa comunice hotararea prin afisare la usa instantei si printr-un ziar de larga circulatie. (vedeti daca va incuviinteaza judecatorul de serviciu comunicarea prin ziar). asteptati apoi sa se faca afisarea, plus termenul de declarare a caii de atac.
Imi cer scuze, am uitat sa specific ca si eu am depus o reconventionala in acest proces, cerand plata ultimului salariu, a contravalorii concediului de odihna si a cheltuielilor de judecata. Instanta mi-a acordat aceste cerinte.
Va rog spuneti-mi daca asta schimba cu ceva situatia aceasta.
Nu, nu schimba situatia.
Instanta s-a pronuntat si cu privire la cererea dvs reconventionala, in dispozitivul horararii facandu-se mentiune si despre acest lucru.