avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Adresa pt. comunicare sentinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Adresa pt. comunicare sentinta

Daca parata s-a mutat de la adresa la care a fost trimisa comunicarea sentintei , ce prevede legea ? Este afisarea sentintei la usa judecatoriei cea mai buna metoda de a fi instiintata parata de continutul sentintei ? Cand pot legaliza legal sentinta ? Este corect termenul de 15 zile de la afisare. Normal nu era ca in termen de 15 zile daca nu s-a facut recurs (nu s-a facut), sa o pot legaliza ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters152027 , utilizator 16:40, 28 Iunie 2010
Termenul de 15 zile este prevazut ca termen de recurs, dupa primirea sentintei. Este si logic sa fie asa, deoarece pentru a formula recurs, (sau orice cale de atac)este necesar sa vedeti motivele de fapt si de drept pe care instanta de judecata le-a avut in vedere la pronuntarea acelei sentinte.
In timpul procesului, procedura de citare a paratei s-a facut la adresa indicata de catre reclamant sau daca s-a prezentat personal sau a depus vreun inscris, la adresa indicata de aceasta.Daca in cursul procesului parata s-a mutat, aceasta are obligatia de a incunostiinta instanta despre noua adresa . Dupa pronuntarea sentintei, comunicarea sentintei in cazul in care nu s-a indicat o alta adresa, se va face prin afisare la usa instantei sau prin publicitate intr-un ziar de larga raspandire si abia dupa ce vor trece cele 15 zile , sentinta va deveni irevocabila, daca niciuna din parti nu a declarat recurs.
Succes.
av.M.Hornea
hornea alina a scris:

Daca in cursul procesului parata s-a mutat, aceasta are obligatia de a incunostiinta instanta despre noua adresa .av.M.Hornea

e singurul lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere..
si daca e asa, fie solicitati cominicarea la noua adresa...comunicata de evidenta populatiei, fie e procedura facuta la adresa din dosar..
:O
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
ContSters152027, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se refuzã legalizarea sentinþei pe motiv cã aceasta trebuie publicatã în ziar geopop3 geopop3 O functionara a unei judecatorii refuza sa imi legalizeze o sentinta civila pe motiv ca trebuie publicata int-un ziar. Am citit sentinta si nu am regasit ... (vezi toată discuția)
Decizie ...disparuta Georgian2all Georgian2all Buna dimineata! Revin pe forum cu o problema... in ceea ce priveste o sentinta. In luna mai s-a admis actiunea de la tribunal (formulata de unchiul meu), pe ... (vezi toată discuția)
Divort,dupa 30 de la comunicare este definitiv si irevocabila sentinta claudiu_marian20032003 claudiu_marian20032003 cu data de 21 iunie s-a decis in sedinta publica desfacerea casatorieri si incredintarea minorului in creste re si educare in favoarea mea cu data de 14 august ... (vezi toată discuția)