avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... decizie ...disparuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

decizie ...disparuta

Buna dimineata!
Revin pe forum cu o problema... in ceea ce priveste o sentinta. In luna mai s-a admis actiunea de la tribunal (formulata de unchiul meu), pe la inceputul lui iunie a fost redactata si comunicata, iar acum in iulie se implineau cele 30 zile pt calea de atac. Cum nici una dintre partile cauzei, nu a formulat urmatoarea cale de atac... reclamantul a dorit sa iti investeasca decizia, insa... de aici urmeaza situatia cea mai interesanta... Treaba e ca avocatul a ascuns propriului sau client faptul ca a pierdut sentinta si s-a dus la tribunal luni sa obtina o alta copie de pe decizie ... Insa stupoare! La dosarul cauzei, nu mai era vechea decizie, iar judecatorul tocmai redactase si comunicase (luni) o noua decizie.
Cred ca "depasit" de situatia in care s-a aflat, avocatul a fost nevoit sa spuna unchiului meu, adevarul, cand acesta din urma, l-a vizitat la birou seara ca sa isi primeasca decizia...
Intrebarea mea e urmatoarea: Cum unchiul meu e pe cale sa suporte niste pierderi, tocmai din cauza "greselii" avocatului, dar si a inexplicabilei disparitii si a re-redactari si re-comunicari deciziei "pierduta" de la dosar, ce e de facut? Va trebui sa astepte iar 30 zile sa curga termenul?! Sa faca o sesizare la Barou impotriva avocatului? Sa faca o sesizare si la tribunal fata de situatia inexplicabila din dosar?
Va rog... da-ti-ne o opinie, o indurmare...
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Georgian2all , utilizator 16:13, 17 August 2017
La dosar ar trebui sa se regaseasca dovada comunicarii primei decizii. Prin urmare nu ar trebui sa mai asteptati inca odata 30 de zile. Discutati cu avocatul, poate gaseste totusi comunicarea...
Banuiesc ca nu ati inteles prea bine despre ce este vorba,nu are nici o relevanta faptul ca a fost ,,pierduta''sentinta pronuntata in prima instanta,se putea oricand obtine o copie, exemplarul transmis initial neavand o mai mare valoare juridica decat o copie legalizata.Este posibil sa nu existe nici o culpa a avocatului respectiv,fie sentinta respectiva nu a fost comunicata ambelor parti,fiind comunicata cu intarziere iar termenul de apel urmeaza sa curga de la data comunicarii,fie a fost dispusa o indreptare a unei erori materiale etc.Acest gen de situatii se intampla frecvent datorita volumului mare de munca ,dovezi de comunicare pierdute,sentinte redactate cu erori materiale,dosare uitate prin arhiva.Mergeti personal la instanta respectiva si incercati sa aflati motivul exact.Succes.
Consutlati dosarul la arhiva instantei si verificati procedura comunicarii hotararii.
Buna ziua!
Ieri, unchiul meu a fost la tribunal pt a se interesa de redactatea /comunicarea sentintei. A aflat ca intr-un final, dupa ce sentinta a fost comunicata cu posta la adresa la care locuia paratul, aceasta s-a intors, pt ca acolo nu mai locuieste nimeni (deoarece a plecat de acolo, iar la dosarul instantei nu a depus vreo instintare cu noul domiciliu - el figurand tot la vechea adresa). Intre timp, acum vreo saptamana sau doua, instanta a trimis sentinta si pe mail-ul sau, insa atasat cu un formular prin care acesta sa confirme ca a primit comunicarea. Desigur ca nu a putut legaliza/ investi sentinta.
Intrebarea mea e ... si va rog, mult sa ma ajutati... daca nici de data aceasta paratul nu raspunde (din rea-vointa, cel mai probabil), ce este de facut? Pt ca de cand a inceput procesul, acesta gaseste orice mijloace sa incetineasca cat mai mult posibil, desfasurarea sa. Se poate proceda ca in cazul citarii, afisarea la usa instantei, sau publicarea intr-un ziar de larga circulatie si/sau M.Of.?!
Cumva, trebuie sa existe o posibilitate, sa se indeplineasca procedura legala a comunicarii, pt a se putea merge mai departe cu legalizarea si punerea in aplicare a dispozitivului sentintei.

Multumesc anticipat, pt raspuns/uri!
danpopescu2011 a scris:

Consutlati dosarul la arhiva instantei si verificati procedura comunicarii hotararii.

Buna ziua!
Ieri, unchiul meu a fost la tribunal pt a se interesa de redactatea /comunicarea sentintei. A aflat ca intr-un final, dupa ce sentinta a fost comunicata cu posta la adresa la care locuia paratul, aceasta s-a intors, pt ca acolo nu mai locuieste nimeni (deoarece a plecat de acolo, iar la dosarul instantei nu a depus vreo instintare cu noul domiciliu - el figurand tot la vechea adresa). Intre timp, acum vreo saptamana sau doua, instanta a trimis sentinta si pe mail-ul sau, insa atasat cu un formular prin care acesta sa confirme ca a primit comunicarea. Desigur ca nu a putut legaliza/ investi sentinta.
Intrebarea mea e ... si va rog, mult sa ma ajutati... daca nici de data aceasta paratul nu raspunde (din rea-vointa, cel mai probabil), ce este de facut? Pt ca de cand a inceput procesul, acesta gaseste orice mijloace sa incetineasca cat mai mult posibil, desfasurarea sa. Se poate proceda ca in cazul citarii, afisarea la usa instantei, sau publicarea intr-un ziar de larga circulatie si/sau M.Of.?!
Cumva, trebuie sa existe o posibilitate, sa se indeplineasca procedura legala a comunicarii, pt a se putea merge mai departe cu legalizarea si punerea in aplicare a dispozitivului sentintei.

Multumesc anticipat, pt raspuns/uri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta disparuta ... Georgian2all Georgian2all Buna dimineata! Revin pe forum cu o problema... in ceea ce priveste o sentinta. In luna mai s-a admis actiunea de la tribunal (formulata de unchiul meu), pe ... (vezi toată discuția)
Redactare sentinta judecatoreasca gabigdo gabigdo Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca redactarea unei sentinte pleaca de la tribunal in aceeasi zi atat pentru reclamanti cat si pentru parati? Cum se poate ... (vezi toată discuția)
Comunicare sentinta Cosmin Antohe Cosmin Antohe Am avut ultimul termen la un proces privind Taxa auto pe data de 23.11.2009. In acelasi timp s-a stabilit si faptul ca am castigat (apare si pe ... (vezi toată discuția)