avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... sentinta disparuta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

sentinta disparuta ...

Buna dimineata!
Revin pe forum cu o problema... in ceea ce priveste o sentinta. In luna mai s-a admis actiunea de la tribunal (formulata de unchiul meu), pe la inceputul lui iunie a fost redactata si comunicata, iar acum in iulie se implineau cele 30 zile pt calea de atac. Cum nici una dintre partile cauzei, nu a formulat urmatoarea cale de atac. Si de aici urmeaza situatia cea mai interesanta... Treaba e ca avocatul a ascuns propriului sau client faptul ca a pierdut sentinta si s-a dus la tribunal ieri sa obtina o alta copie de pe decizie ... Insa stupoare! La dosarul cauzei, nu mai era vechea decizie, iar judecatorul tocmai redactase si comunicase (luni) o noua decizie.
Cred ca "depasit" de situatia in care s-a aflat, avocatul a fost nevoit sa spuna unchiului meu, adevarul, cand acesta din urma, l-a vizitat la birou seara ca sa isi primeasca decizia...
Intrebarea mea e urmatoarea: Cum unchiul meu e pe cale sa piarda semnarea unui contract de vanzare-cumparare a terenului ce a fost supus judecatii, tocmai din cauza "greselii" avocatului, dar si a inexplicabilei disparitii si re-redactari si re-comunicari a deciziei "pierduta" de la dosar, ce e de facut? Va trebui sa astepte iar 30 zile sa curga termenul?! Sa faca o sesizare la Barou impotriva avocatului? Sa faca o sesizare si la tribunal fata de situatia inexplicabila din dosar?
Va rog... da-ti-ne o opinie, o indurmare...
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Decizie ...disparuta Georgian2all Georgian2all Buna dimineata! Revin pe forum cu o problema... in ceea ce priveste o sentinta. In luna mai s-a admis actiunea de la tribunal (formulata de unchiul meu), pe ... (vezi toată discuția)
Redactare sentinta-inaintare sesizare la tribunal TaraTara TaraTara Va rog sa-mi spuneti daca exista vreun formular tipizat/ vreun formular specific sau cum ar trebui formulata o sesizare inaintata la tribunal privind faptul ca ... (vezi toată discuția)
Redactare sentinta judecatoreasca gabigdo gabigdo Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca redactarea unei sentinte pleaca de la tribunal in aceeasi zi atat pentru reclamanti cat si pentru parati? Cum se poate ... (vezi toată discuția)