avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta de mana

O persoana a vandut in baza unei chitante de mana o suprafata de teren unui vecin pentru o anumita suma de bani.
Dupa o anumita perioada, datorita unor discutii, vanzatorul se razgandeste si vrea sa lase cumparatorului pentru pretul platit numai jumatate din suprafata terenului(suprafata pe care cumparatorul a construit anexe gospodaresti).
Ce efecte juridice poate avea o astfel de chitanta ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:06, 17 Aprilie 2010
intre vanzator si cumparator respectiva chitanta produce efecte juridice.. cumparatorul poate cere instantei de judecata sa-i pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumaprare.. pentru aceasta, daca aveti calitatea de cumparator in speta, va sugerez sa luati legatura cu un avocat care sa va ajute in demersurile necesare pentru a va proteja interesele
act in instanta care sa tina loc de act de vanzare,contactati un avocat
Este indicat sa platiti un avocat care sa vorbeasca si cu vanzatorul.
Trebuie stiuta clar situatia inca dinainte de a se deschide procesul.
Nu va puteti judeca de 2 ori...
Dar daca vanzatorul doreste sa restuie suma primita cumparatorul poate restitui terenul ?
Da,se poate insa safaceti actul la avocat.

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare - antecontract de vanzare cumparare romeosuceava romeosuceava Buna ziua ! Am o problema pentru care va cer un sfat. Am incheiat in luna aprilie 2010 un Antecontract de Vanzare Cumparare pentru un teren in suprafata ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren in rate marfan marfan Buna ziua, E vorba de un precontract de vanzare cumparare catorva parcele de teren alaturate. Se plateste un avans, apoi in mod regulat cate o rata timp de ... (vezi toată discuția)
Teren vandut de 2ori loredy1983 loredy1983 In anul 1980 parintii mei au cumparat de la un om printr-o chitanta de mana o suprafata de teren de 1000 mp . in aceea chitanta scrie clar ca am platit toata ... (vezi toată discuția)