avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TEREN VANDUT DE 2ORI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TEREN VANDUT DE 2ORI

In anul 1980 parintii mei au cumparat de la un om printr-o chitanta de mana o suprafata de teren de 1000 mp . in aceea chitanta scrie clar ca am platit toata suma si ca ternul este al nostru . Odata cu trecerea anilor parintii mei "au uitat" de teren iar acum cand ne-am interesat de el ni s-a spus ca a fost vandut a doua oara de proprietarul precedent unei a treia persoane. Ce este de facut in aceasta situatie?mentionez ca terenul nu afost trecut in CF de catre noi atunci
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:31, 17 Iunie 2008
Aveati dreptul de a primi de la vanzator suma de bani pe care ati platit-o actualizata.
In prezent cred ca a operat prescriptia extinctiva si nu mai pueti primi banii inapoi.
Terenul nu il mai puteti dobandi in natura.

avocat Claudiu Lascoschi
Si spuneti ca numai este nimic de facut? ca am pierdut si terenul si banii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2008
loredy1983, utilizator
Adica de 28 de ani parinti Dvs.nu s-au interesat de teren...ce e cu el...sa plateasca impozitul macar?
nu prea mai e nimic de facut, asta e

ba da au platit impozitul dar se pare la un teren pe care numai sunt proprietari.......

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana este antecontract? PPPP PPPP Buna ziua, Am o problema mai delicata. X vinde printr-o chitanta de mana lui Y o dependinta dintr-un imobil asupra careia avea doar folosinta la data ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat cu chitanta de mana kyrradan kyrradan Acum trei ani in 2005 am cumparat un apartament cu chitanta de mana intitulata \\\\\\\"Contract\\\\\\\", in care se prevedea obiectul si pretul. In opinia ... (vezi toată discuția)
Teren cu alt proprietar van_allen78 van_allen78 Tatal meu a cumparat un teren intravilan de la un femeie in urma cu 15 ani, cu contract de mana si cu 2 martori (unul a murit, iar altul nu stie nimeni pe ... (vezi toată discuția)