hornea alina a scris:
Din moment ce parintii dvs. au platit impozitul pe teren insa nu l-au posedat ca adevarati proprietari, nefiind cunoscuti de catre vecini ca proprietarii terenului....
Ar fi interesant de aflat care este pozitia vanzatorului. Ati incercat sa vorbiti cu el?
Din pacate neglijenta se plateste.Va puteti judeca cu actualul proprietar, chemati in judecata si vanzatorul sa garateze contra evictiunii si motivati ca ati aflat abia acum de incheierea contr. de v-c.a carui nulitate absoluta o cereti.
Chitanta incheiata de catre parinti dvs. este un inceput de dovada scrisa, chitantele de plata a impozitului in dovedire si rugati-va sa aveti noroc.
Pentru ce ar folosi, acum, norocul?
Chitanţa de mână nu putea fi folosită pentru înstrăinarea unui imobil, aceasta având caracterul unei promisiuni de vânzare-cumpărare şi neavând efectul unui transfer al dreptului de proprietate. Având în vedere că actul sub semnătură privată a fost încheiat acum 28 de ani, nu se mai poate face nimic şi, în mod legal, vânzătorul a înstrăinat legal, bunul său fiind înscris în cf noul proprietar.
1. Pe baza acelei chitanţe de mână, se putea solicita instanţei, dacă se proba realitatea vânzării şi a intenţiei părţilor,
pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract de vânzare-cumpărare. Dar, acum este tardiv deoarece imobilul a fost înstrăinat unui cumpărător de bună-credinţă (nefiind înscrisă în cf promisiunea de vânzare în favoarea părinţilor), astfel încât titlul său nu poate fi anulat, pe cale de consecinţă această acţiune va fi respinsă.
2. Pe baza acelui act de mână, se putea introduce o
acţiune în pretenţii împotriva vânzătorului debitor în termenul de prescripţie de 3 ani de la data încheierii actului. În acest moment, însă, acţiunea este prescrisă.
În concluzie, nu se mai poate face nimic şi nu se mai poate recupera nimic pe calea contencioasă. ;)