avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... rectificare cazier judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

rectificare cazier judiciar

Buna seara,
as avea si eu o problemuta si sper sa ma puteti ajuta: sotul meu a suferit o condamnare de 2 ani cu suspendare in martie 2003. Prin Legea 543/002, modificata prin OUG 18/2003 a fost gratiat. intrebarea mea ar fi, daca a intervenit reabilitarea de drept si daca da, cum pot rectifica in cazierul judiciar astfel incat sa nu-i mai apara condamnarea? Se poate face rectificarea printr-o cerere direct la politie sau trebuie sa merg in instanta?
Cu speranta ca voi primi un raspuns, va multumesc!!!:)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:44, 17 Aprilie 2010
daca mai apare pe cazier, trebuie mers la instanta.. contactati un avocat local sa va ajute
Art. 120. - Efectele gratierii
Gratierea are ca efect înlaturarea, în totul sau în parte, a executarii pedepsei ori comutarea acesteia în alta mai usoara.
Gratierea are efecte si asupra pedepselor a caror executare este suspendata conditionat. În acest caz, partea din termenul de încercare care reprezinta durata pedepsei pronuntate de instanta se reduce în mod corespunzator. Daca suspendarea conditionata este revocata sau anulata, se executa numai partea de pedeapsa ramasa negratiata.
cred ca sotul dvs trebuia reabilitat de drept . sa mearga sa scoata un certificat de cazier judiciar si daca mai apare acea condamnare sa faceti reabilitarea judecatoreasca
Da, inca mai apare in cazier. As mai avea o problema, in sensul ca nu stiu nr. de dosar, si nici sentinta nu o am, stiu doar numarul acesteia...voi avea nevoie de nr. de dosar sau de sentinta pentru reabilitarea judecatoreasca?
va multumesc din suflet pentru ajutor.
Gratierea a fost totala sau partiala? ... intrucat, gratierea conditionata produce efecte asupra suspendarii conditionate a executarii pedepsei numai in masura in care ea devine efectiva mai inainte de implinirea termenului de incercare al suspendarii conditionate, fara sa fi intervenit o cauza de anulare sau de revocare a suspendarii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberarea conditionata Dragut Dragut poate fi gratiata conditionat o pedeapsa pt care s-a dispus liberarea conditionata? (vezi toată discuția)
Gratiere-dosare pe rol oltul oltul daca intervine gratierea voi fi eliberati cei condamnati definitiv la inchisoare? ce se intampla cu dosare pe rol? nimic (vezi toată discuția)
Gratiere claudiaionete claudiaionete explicati mi ,concret,in ce consta gratierea ,cand se aplica ,pt ce pedepse,trebuie facuta cerere,si daca are legatura cu o eventuala schimbare a constitutiei. (vezi toată discuția)