Am vindut 12 dintr-un teren unei familii cu promisiunea ca vor cumpara si diferenta dar au renuntat iar eu am ramas cu terenul blocat la ocpi,fac precizarea ca in c.c-v,valoarea la vremea aceea(2008) a terenului era de 90000 de euro(12 din teren),am mers la notar dar taxele au fost prea mari,atunci eu am cerut in instanta iesirea din indiviziune platind 19 roni taxa de timbru dar pe citatia primita mi se cere "veti evalua provizoriu masa partajabila si veti timbra cu 3% din valoare.Ce trebuie sa fac in aceasta situatie tinind cont ca am facut deja dezmembrarea,cumparatorii au inchis partea lor de teren conform dezmembrarii,sunt de acord cu actiunea dar nu doresc sa achite vreun ban,exista posibilitatea sa evaluez terenul la un ptret mai mic?Va astept raspunsurile.
Daca sunteti in acord cu ceilalti coproprietari privind iesirea din indiviziune, puteti incheia o tranzactie.
In cazul in care va prezentati in instanta la prima zi de infatisare cu tranzactia, vi se va aproba cererea de restituire in totalitate a taxei judiciare de timbru.
Dar va trebui sa platiti anticipat taxa de timbru la valoarea pe care o considerati dvs ca ar valora masa partajabila la acest moment.