avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de tranzactie este cea mai ieftina solutie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de tranzactie este cea mai ieftina solutie de iesire din indiviziune ?

Suntem 4 mostenitori , mama si trei copii, ai unui teren de 1550 mp ( care conf.certificatului de mostenitor se imparte in mod egal celor patru ) si a unui imobil mama detine jumatate plus partea ce i se cuvine din cealalta jumatate pe care o imparte cu noi. Intrebarea mea este daca tranzactia este solutia cea mai ieftina de iesire din indiviziune, in conditiile in care noi verbal am stabilit ce detine fiecare. Mentionez ca nu avem cadastru si intabulare nici pt. teren nici pt. casa.Va trebuii sa facem mai intai sa intabulam dupa care sa ne adresam instantei? Multumesc frumos pt.ajutor
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:59, 2 Noiembrie 2010
buna ziua.
solicitati in instanta iesirea din indiviziune.
intabulati ulterior.
puteti face partajul succesoral la notar daca v-ati inteles asupra modului de impartire.dureaza mult mai putin decat un proces.
Va adresati instantei daca nu exista posibilitatea unui partaj amiabil in fata notarului.Partajul poate presupune si preluarea intregului imobil de catre unul sau mai multi dintre copartajanti si plata contravalorii cotelor celorlalti.Oricum, este vorba de un teren destul de limitat ca si intindere care daca ar mai fi si impartit in natura in 4 nu prea ar rezulta mare lucru. Cit despre casa, partajarea in natura in 4 este de asemenea nerentabila.
Multumesc frumos pentru informatii, poate nu va vine sa credeti dar acel teren il vom imparti in 4, toti locuim in aceeasi curte,doar imobilul va fi impartit celor 2 frati si mamei, eu mi-am facut pe bucatica care mi se cuvine o casa.
Taxa de timbru actiune iesire din indiviziune: 19 RON; onorariu de avocat...la libera negociere a partilor (pentru o actiune simpla, cu un singur termen, in care partile se inteleg, as zice undeva la 500 RON, depinde...). La primul termen de incheie tranzactia si asta e! Onorariu plus taxe notariale iesire din indiviziune... suma finala este sensibil mai mare:)

Alte discuții în legătură

Mostenire si partaj cu probleme haralambie haralambie Speta este urmatoarea: doi mostenitori X si Y, frati. Mostenirea un teren de 1000 mp si o casa de 80 mp. Y vrea sa vanda partea lui, X nu vrea. Casa nu se ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ada92 ada92 Buna ziua. Mie si fratelui meu ni s-a retrocedat prin legea 112 un imobil, as dori sa stiu: 1. care este modalitatea de a iesi din indiviziune? 2. daca pot ... (vezi toată discuția)
Ce lege este aplicabila in acest caz? ContSters14151 ContSters14151 De pe urma defunctului, mostenitorii legali (2 nepoti de la un copil, 2 nepoti de la al doilea copil si 1 nepot de la al treilea copil) au dobandit o bucata ... (vezi toată discuția)