avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expert judiciar evaluari imobiliare
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expert judiciar evaluari imobiliare

ce se poate face daca un expert desemnat de instanta nu evalueaza imobilul conform legii?
Cel mai recent răspuns: rodica321 , utilizator 12:10, 28 Aprilie 2010
Obiectiuni la expertiza
sarutmana si multumesc pt promtitudine.am facut obiectiuni si am cerut un expert desemnat de mine pe cheltuiala mea.obiectiunile s-au admis de instanta iar expertul desemnat de mine pe cheltuiala mea a fost respins.dupa noua luni de zile am primit o "completare la raport de expertiza tehnica" prin care expertul desemnat de instanta,cel ce a "omis" unele calcule se repeta si finalizeaza prin expresia :citat "Prin urmare,consider ca obiectiunea este neintemeiata".
uitasem sa mentionez ca cerusem acceptarea unui expert desemnat de mine pe cheltuiala mea ca sa fie prezent pe langa expertul desemnat de instanta atunci cand va reface expertiza deoarece eu nu am studii in domeniu si doream un consultant.
asadar si cea de-a doua expertiza este cu multe "omisiuni" ce se poate face in continuare? sunt pur si simplu evidente aceste scapari.
okdaniok a scris:

uitasem sa mentionez ca cerusem acceptarea unui expert desemnat de mine pe cheltuiala mea ca sa fie prezent pe langa expertul desemnat de instanta atunci cand va reface expertiza deoarece eu nu am studii in domeniu si doream un consultant.

Ordonanta nr. 2/2000 prevede dreptul fiecarei parti dintr-un proces sa desemneze, pe cheltuiala sa, un expert care sa participe la efectuarea expertizei pe langa expertul desemnat de instanta.
Prin urmare, prin refuzul instantei de a accepta expertul desemnat de dvs. vi s-a ingradit un drept. Actionati in consecinta sesizand organele superioare, poate chiar Ministerul Justitiei si Consiliul Superior al Magistraturii.
Numai bine va doresc.

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Expertiza extrajudiciara ContSters315143 ContSters315143 Daca refuz o expertiza tehnica extrajudiciara, pentru ca nu mi se pare subiectiva, pot fi totusi de acord cu propunerea expertului (care a facut-o) in ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza ContSters315143 ContSters315143 Am un raport de expertiza tehnica judiciara aprobata si semnata de trei experti-unul principal si doi alesi de parti. Una dintre parti a facut obiectiuni in ... (vezi toată discuția)