avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale O.119/2007
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

O.119/2007

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum este corect sa recuperam banii de la un fost angajat (facturi neachitate), in baza O.119/2007 sau in baza O.5/2001.
Multmesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters115121 , utilizator 12:14, 17 Aprilie 2010
In ce baza au fost emise facturile angajatului?
A cumparat marfa de la noi si nu a achitat-o. Are si un angajament de plata in acest sens, pe care nu l-a respectat.
Angajament de plata nu inseamna contract de V/C. OUG 119/2007 este mai restrictiva in acest sens, cu toate ca se aseamana cu OG5.
Va sfatuiesc sa mergeti pe OG5/2001, care are o paleta mai larga de aplicatie, iar daca vi se respinge somatia de plata, mergeti pe calea dreptului comun, dar acolo va trebui sa taxati la valoare.
Dar exista facturi semnate de fostul angajat pentru marfa achizitionata si avand in vedere ca era un angajat la momentul respectiv i-am acordat o perioada de gratie de 2 luni prin semnarea angajamentului de plata.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 119/2007 dar n-am contract fany22 fany22 Buna, pentru a obtine o hot. definitiva avand ca temei oug. 119/2007, e suficient daca am doar facturile? fara contract..(am trimis si concilieri, chiar ... (vezi toată discuția)
Dilema og 119/2007 sau somatia de plata?? YNAA YNAA Este o intrebare adresata celor care au experienta instantelor pe aceasta tema intrucat se pare ca nici instantele nu au o practica unitara. In ceea ce ... (vezi toată discuția)
Dispozitiile oug 119/2007 ca temei juridic in instanta? bobcat27ad bobcat27ad A folosit cineva in fata instantei ca temei juridic prevederile OUG 119/2007?. Cum e practica judecatoreasca in acest sens? As vrea sa o folosesc, intrucat pe ... (vezi toată discuția)