avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot solicita prejudiciile de sanatate si materiale ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot solicita prejudiciile de sanatate si materiale ?

Sunt parte vatamata intr-un dosar penal . Invinuitul este acuzat de fals, uz de fals, sub semnatura privata, abuz in serviciu in proiecte de finantare europeana. Pot depune la dosar bileltele de iesire din spitale ( m-am imbolnavit de diabet, ulcer, cauzate de stresul ca numele meu si semnatura in fals apar in diferite proiecte fara stirea mea, neparticipand in niciun fel la ele , putand sa se intample tot felul de nenorociri), chitante, facturi pentru a-mi putea recupera prejudiciul cauzat in scopul demonstrarii mele ca nu am participat si semnat proiecte, daca invinuitul este in faza de urmarire penala ? Mentionez ca instanta , respectiv judecatorul a dispus inceperea urmaririi penale si in prezent dosarul se afla la procuror.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 05:22, 18 Aprilie 2010
Va puteti constitui parte civila in dosarul penal si sa solicitati daune materiale care trebuie dovedite (cheltuieli facute pentru dovedirea nevinovatiei, cheltuieli medicale daca o sa demonstrati ca problemele de sanatate se datoreaza faptei invinuitului, etc.) si daune morale care trebuie argumentate, nu dovedite. Succes.
In calitate de parte civila,toate actele in masura sa dovedeasca pretentiile dvs civile si care sa determine si eventualele daune morale pe care le solicitati,trebuiesc depuse la dosarul cauzei,urmand ca pe langa alte eventuale probatorii(acte ,martori,alte probe permise de lege)acestea sa vina in sustinerea acestor cereri.
Intr-adevar daunele morale nu sunt cuantificabile,dar valoarea acestora urmeaza a fi lasata la aprecierea instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu in proces civil zahsor zahsor Cum pot sa-mi recuperez in proces civil prejudiciul cauzat de infractiunea fals si uz de fals ? Invinuitul si-a recunoscut fapta . Care sunut etapele ? ... (vezi toată discuția)
Model si termen actiune in pretentii zahsor zahsor In principiu este vorba despre o persoana care a folosit numele meu si semnatura in fals prin intermediul unei primarii pentru a accesa fonduri ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals sub semnatura privata zahsor zahsor Cum pot recupera prejudiciul cauzat in scopul demonstrarii nevinovatiei mele de neimplicare sub nicio forma intr-un dosar penal de fals si uz de fals daca ... (vezi toată discuția)