Sunt parte vatamata intr-un dosar penal . Invinuitul este acuzat de fals, uz de fals, sub semnatura privata, abuz in serviciu in proiecte de finantare europeana. Pot depune la dosar bileltele de iesire din spitale ( m-am imbolnavit de diabet, ulcer, cauzate de stresul ca numele meu si semnatura in fals apar in diferite proiecte fara stirea mea, neparticipand in niciun fel la ele , putand sa se intample tot felul de nenorociri), chitante, facturi pentru a-mi putea recupera prejudiciul cauzat in scopul demonstrarii mele ca nu am participat si semnat proiecte, daca invinuitul este in faza de urmarire penala ? Mentionez ca instanta , respectiv judecatorul a dispus inceperea urmaririi penale si in prezent dosarul se afla la procuror.
Va puteti constitui parte civila in dosarul penal si sa solicitati daune materiale care trebuie dovedite (cheltuieli facute pentru dovedirea nevinovatiei, cheltuieli medicale daca o sa demonstrati ca problemele de sanatate se datoreaza faptei invinuitului, etc.) si daune morale care trebuie argumentate, nu dovedite. Succes.
In calitate de parte civila,toate actele in masura sa dovedeasca pretentiile dvs civile si care sa determine si eventualele daune morale pe care le solicitati,trebuiesc depuse la dosarul cauzei,urmand ca pe langa alte eventuale probatorii(acte ,martori,alte probe permise de lege)acestea sa vina in sustinerea acestor cereri.
Intr-adevar daunele morale nu sunt cuantificabile,dar valoarea acestora urmeaza a fi lasata la aprecierea instantei.