BUna ziua,
am aflat ca sotul meu are o relatie cu o femeie, sau chiar cu mai multe, de cativa ani. Dar, de anul trecut am aflat de o anume relatie. Cand i-am cerut sa explice ce are de gand sa faca, tinand cont de faptul ca avem doi copii minori (gradinita), m-a amenintat cu divortul.
Este plecat si cate 3 zile de acasa. Vine doar cate o ora sa vada copiii si sa le aduca bani de mancare. Noaptea pleaca, cica eu as fi trebuit sa tac si sa nu cer explicatii celeilalte femei. Imi spune a a ales- o pe ea.
Va rog sa imi dati un sfat, eu pot sa il iert, pentru copiii, care sufera, dar el clar ca nu mai vrea asta. Nu au avut loc scandaluri in familia noastra iar acum sunt pur si simpu lasata in casa, cu doi copii mici, sa astept, dar nu stiu ce....
Sotul meu nu imi raspunde la nici o intrebare.
Ce as putea face, vreau sa fiu pregatita pentru ce ar putea fi mai rau.
Nu am primit nici o citatie. Cum aflu daca chiar a intentat actiune de divort? Am fost amenintata ca mi se vor lua copiii si ca voi fi lasata pe drumuri.
Ce drepturi am??
Aveti toate drepturile ....adica puteti sa intentati divort, sa solicitati custodia copiilor, sa solicitati ca tatal sa plateasca pensie de intretinere....
Trebuie sa va hotarari ce doriti dvs....
Atat timp ce nu ati primit nici o citatie....nu cred ca sotul sa fii intentat actiunea de divort.
De acord cu @2007_rozi.
Sta in puterea dvs sa faceti ceea ce considerati ca e mai bine pentru dvs si pentru copii dvs.
Intentati actiune de divort si partaj, cereti sa vi se atribuie casa, avand in vedere ca cresteti 2 copii si traiti-va viata !!
Mult succes !
Luati-va avocat neaparat !!
Avand in vedere faptul ca exista o alta relatie extraconjugala in viata sotului, va pune intr-o postura mai avantajoasa asupra dobandirii custodiei copiilor.
Prin faptele de care da dovada respectiv parasirea caminului conjugal zile intregi fara sa dea stire despre activitatiile sau locurile care le frecventeaza si lipsa de comunicare pe care o manifesta fata de dv. da indirect dovada de infidelitate.
Aveti toate sansele sa obtineti custodia copiilor si pensie de intretinere avand in vedere si faptul ca sunt minori.
Daca apreciati ca aceasta casatorie nu mai poate continua aveti optiunea introducerii actiunii de divort cu toate celelalte capete accesorii respectiv incredintarea minorilor, stabilirea unei pensii de intretinere ( stabilita fie la venitul minim pe economie sau in functie de veniturile realizate de sotul dvs.)de la data introducerii actiunii si pana la majoratul copiilor si reluarea numelui avut anterior casatoriei.Nu va aplecati asupra amenintarilor primite de la sotul dvs. in sensul ca va va lua copii pentru ca aveti posibilitatea in cazul unui proces de divort sa dovediti ca este in interesul minorilor ca acestia sa va fie incredintati si ca puteti oferi acestora conditii optime de crestere si educare.
Daca doriti sa aflati daca deja este introdusa actiunea de divort puteti verifica la arhiva instantei in raza caruia aveti domiciliul comun.
Citesc cu deosebit interes mesajele dumneavoastra. Imi sunt de real ajutor. Trebuie sa le ofer un viitor cat mai bun copiilor mei si nu in aceste conditii.
Incep deja sa privesc altfel situatia, multumesc.
Divort
dobos_daniela
Care este procedura ce trebuie urmata pentru un divort avand in vedere urmatoarele:
-sunt casatorita de 17 ani am 2 copii,
-vreau sa divortez de sotul meu ... (vezi toată discuția)