avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Act aditional la o polita CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Act aditional la o polita CASCO

Buna ziua.
Am cumpărat în rate pe 10 ani un auto, la care banca automat mi-a făcut poliţă CASCO, fără franşiză. Am avut o pagubă şi m-am dus la asigurator să rezolv cu ajutorul poliţei CASCO. Inspectorul mi-a zis că există o directivă a lor după care trebuie să încheie un act adiţional la poliţa mea prin care să-mi bage franşiză de 750 de lei pentru poliţele în lei şi 175 de euro pentru poliţele încheiate în euro .
Vă întreb acum dacă este legal sau nu acest lucru, modificarea unilaterală a contractului de asigurare, pentru că inspectorul mi-a zis că în caz că nu doresc acest lucru trebuie să denunţ contractul de asigurare cu ei.
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 09:35, 24 Aprilie 2010
Daca in contract este stipulat faptul ca au dreptul sa rezilieze unilateral polita atunci aveti de ales intre a va repara dauna pe acest contract si a plati o fransiza pt daunele viitoare sau a va repara dauna pe acest contract urmand sa-l denuntati ulterior si sa gasiti alt asigurator.
Contractul poate fi modificat doar cu acordul partilor.Daca aveti un contract in vigoare care nu cuprinde fransize,asiguratorul are obligatia sa il respecte.
In situatia in care contractul cuprinde o clauza prin care acest aspect este lasat la discretia asiguratorului,aceasta este abuziva.
Altfel stau lucrurile in momentul in care contractul trebuie reinnoit.In acest caz,asiguratorul propune variante pe care le puteti accepta sau refuza(adica nu incheiati contractul).
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
ContSters76710, utilizator
In primul rand ei trebuie sa va solutioneze dauna conform conditiilior contractuale existente la data daunei. Modificarea conditiilor unui contract in derulare nu este posibila fara acceptul ambelor parti si fara a vi se oferi altceva in scimb care sa va convina. Daca nu o sa va convina nimic din ce vi se ofera schimbati asiguratorul cu unul acceptat de banca.
Polita CASCO incheiata de banca era o polita complementara la contractul dv. de credit si era urmarea unui contract de colaborare intre banca si asigurator. Odata ce afost semnat un astfel de contract intre banca si asigurator nu inteleg ce s-a intamplat si de ce au ajuns sa modifice unilateral conditiile contractuale. Dca era o polita pe 10 ani, ea nu se reinnoieste anual. Mai discutati cu asiguratorul si nu cedati.
Pana la semnarea actului aditional, aveti dreptul la despagubire fara fransiza.Dupa aceasta, procedati cum va convine.

Alte discuții în legătură

Contract casco modificat??? ContSters179979 ContSters179979 Buna ziua.In 2007 mi-am achizitionat o masina prin rata bancara timp de 4 ani.Bineinteles ca am fost \"obligat\" sa-mi fac CASCO pe aceasta perioada.Cand am ... (vezi toată discuția)
Casco omniasig guvaci guvaci in anul 2007 am cumparat o dacia logan prin credit auto,si am semnat un contract casco cu firma omniasig pe un termen de 10 ani atat cat este si creditul auto. ... (vezi toată discuția)
Franciza casco ciprianiustinian ciprianiustinian Buna ziua In 2007 am cumparat un logan cu credit prin banca, franciza 0. in urma cu o saptamana am avut o dauna la masina. Asiguratorul mi-a spuns ca trebuie ... (vezi toată discuția)