avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CONTRACT CASCO MODIFICAT???
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CONTRACT CASCO MODIFICAT???

Buna ziua.In 2007 mi-am achizitionat o masina prin rata bancara timp de 4 ani.Bineinteles ca am fost "obligat" sa-mi fac CASCO pe aceasta perioada.Cand am semnat contractul de CASCO , nu era specificat nici o franciza.Acum dupa 3 ani si 4 luni platiti primesc acasa un plic in care imi comunica faptul ca daca pana in data de 2 februarie2011 nu ma prezint la sediul lor sa-mi modifice contractul cu o franciza de 200 de euro mi se reziliaza contractul.
Intrebarea mea este:Este normal sa faca asa ceva in conditiile in care contractul a fost incheiat pe 4 ani si nu mi se impunea o astfel de franciza?
Va rog sa imi raspundeti cat mai repede pt.ca se apropie ziua de 2 februarie.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 11:22, 20 Ianuarie 2011
Contractul poate fi modificat doar cu acordul partilor.
Daca aveti un contract in vigoare si fransiza nu a intrat in discutie...nici nu mai poate intra fara acceptul dv.:)
Asa mi se pare si mie corect, numai ca daca nu sunt de acord cu fransiza ma ameninta cu rezilierea contractului si nu-mi convine.Am platit 3 ani si ceva ca sa imi rezilieze ei contractul?Pot face asta?
In momentul cand se incearca schimbarea conditiilor din contractul de asigurare , asiguratorul trebuie sa va ofere ceva in schimb care sa va convina. In acest caz nu are ce sa va convina si atunci nu acceptati hotararea lor si cereti sa lase polita asa cum este pana la expirarea ei. Nu cedati indiferent de ce amenintari va fac.
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Pai oricum nu vreau sa renunt.
Numai ca nu vreau sa-mi rezilieze contractul.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Cateva detalieri:
1.Contractul de asigurare (polita) se face cu valabilitate anuala, reinnoibila la fiecare aniversare.
2.Conditiile de asigurare nu se pot schimba in cursul valabilitatii politei decat strict cu acordul ambilor semnatari.Fara acordul uneia dintre parti(ex.asiguratul), polita se deruleaza obligatoriu,in conditiile in care a fost incheiata, pana la expirarea valabilitatii.Rezilierea unilaterala devine prejudiciu si se rezolva prin actiune civila in instanta de judecata.
3.Verificati in conditiile de asigurare pe care le-ati semnat, daca nu se prevede aplicarea unei fransize in cazul in care s-au platit daune peste o anumita limita in decursul anului/anilor de asigurare anteriori.
Daca este asa, aveti numai nposibilitatea de a schimba asiguratorul la prima aniversare.

Alte discuții în legătură

Omniasig ne fura oceanu andrei oceanu andrei Am fost la omniasig si am depus doua dosare de dauna,am dus masina la service dupa care am primit acasa la diferenta de o zi k ei vor sa introduca ... (vezi toată discuția)
Casco omniasig guvaci guvaci in anul 2007 am cumparat o dacia logan prin credit auto,si am semnat un contract casco cu firma omniasig pe un termen de 10 ani atat cat este si creditul auto. ... (vezi toată discuția)
Franciza casco adriansera adriansera Buna ziua, zilele trecute am avut un accident cu masina personala in sensul ca un participant la trafic cu un moped nu s-a asigurat la schimbarea directiei de ... (vezi toată discuția)