avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... franciza casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

franciza casco

Buna ziua
In 2007 am cumparat un logan cu credit prin banca, franciza 0.
in urma cu o saptamana am avut o dauna la masina. Asiguratorul mi-a spuns ca trebuie sa semnez un act aditional pentru franciza 750ron, pentru ca s-a constatat ca masinile asigurate in perioada 2007 -2008 au o daunalitate foarte mare., iar dauna aceasta se despagubeste, iar de la dauna urmatoare este introdusa franciza de 750 ron.
vi de pare legal?
Cel mai recent răspuns: DENYNEACSU , utilizator 09:14, 5 Octombrie 2010
Asiguratorul este obligat sa respecte contractul incheiat.Daca in prezentul contract nu exista nicio referire la fransiza in cazul in care intervine dauna,nu puteti fi obligat la acceptarea acesteia. Incearca sa va impuna semnarea actului aditional pentru ca altfel nu poate aplica fransiza.
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2010
floare _de_ colt, utilizator
Faptul ca ei au o daunalitate mai mare decat ar fi prevazut, nu justifica modificarea unilaterala a contractului, exact cand s-a produs dauna!
Contractul de asigurare face parte din categoria contractelor aleatorii, unde riscul e posibil sa se produca in viitor si nu se poate prevedea cine va fi in pierdere, asiguratul, prin plata primei de asigurare sau firma, prin plata cazului asigurat.
Acum corect e sa fiti despagubit integral, fara a se aplica nici o fransiza.
Daca ati incheiat o polita pe mai multi ani nu sunteti obligat sa semnati un act aditional cu alte clauze.decat cele initiale. Nu acceptati acest act aditional si nu au ce sa va faca. Dupa expirarea contractului ( 3 - 10 ani ) puteti sa va prelungiti contractul fie cu acest asigurator sau cu altul, cum doriti.
da este un contract pe o perioada de 8 ani, acum este al 3-lea an, am mai avut in 2008 o dauna de 150ron.
in contractul cu banca ne obliga sa avem polita casco cu o firma de asigurare agreeata de ea - banca.
in cazul in care nu semnez acest act aditional , polita va fi anulata si trebuie sa inchei o polita cu o alta firma unde franciza este mai mare( asa ni s-a spus).
Cititi foarte bine, cu atentie, atat contractul de credit (capitolul asigurare)cat si conditiile de asigurare casco.
Numai asa puteti sa va lamuriti asupra legalitatii diferitelor aspecte(aceste documente reprezinta legalitatea in relatiile contractuale).
De obicei, conditiile privind aplicarea fransizei si marimea primei de asigurare, fac obiectul negocierii/conventiei dintre asigurator si banca, ele nu pot fi impuse clientului pe timpul derularii asigurarii daca nu au fost cunoscute/semnate de acesta, iar aplicarea lor nu poate fi facuta decat la reinnoirea anuala a politei.
S-ar putea sa aveti surpriza sa aflati ca prin contract nu sunteti obligat sa asigurati masina la un anume asigurator.Vorbele - se uita iar numai ce este scris - se aplica.
Nicio banca nu are atributii privind "agreerea" unui asigurator , pentru aceasta exista CSA.Mai mult, bancile desi abuzeaza de aceasta formula, nu pot refuza o polita penru un gaj,cesionata acesteia, emisa de un asigurator autorizat sa practice acel tip de asigurari.Daca veti solicita un raspuns in scris, nu veti primi decat acceptul privind asiguratorul ales de dv., creditul fiind deja in derulare.
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2010
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Casco omniasig guvaci guvaci in anul 2007 am cumparat o dacia logan prin credit auto,si am semnat un contract casco cu firma omniasig pe un termen de 10 ani atat cat este si creditul auto. ... (vezi toată discuția)
Contract casco modificat??? ContSters179979 ContSters179979 Buna ziua.In 2007 mi-am achizitionat o masina prin rata bancara timp de 4 ani.Bineinteles ca am fost \"obligat\" sa-mi fac CASCO pe aceasta perioada.Cand am ... (vezi toată discuția)
Omniasig ne fura oceanu andrei oceanu andrei Am fost la omniasig si am depus doua dosare de dauna,am dus masina la service dupa care am primit acasa la diferenta de o zi k ei vor sa introduca ... (vezi toată discuția)