avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de mana

Buna ziua.Am o barca pe care am vindut-o unei persoane.Aceasta persoana mi-a spus ca nu vrea act de vanzare-cumparare legalizat,doar un act de mana intre mine(vanzator) si el.Va og sa-mi raspunde-ti daca este corect,adica eu ca vanzator sa nu am probleme in viitor.Mentionez ca eu am toate actele la barca original ,deci as putea sa fac actele ,da daca cumparatorul a spus ca nu-i trebuie,de fapt pe mine ma intereseaza doar bani.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:29, 17 Aprilie 2010
Faceti actul de vanzare in conditiile in care sa scapati si de plata taxelor si impozitelor pentru barca.
Despre ce fel de barca este vorba?
este o barca neiregistrata in Romania ,are acte de radiere din Belgia ,adusa recent.
Probabil ca este o barca cu motor tip salupa, cu cizma la urma, pentru motor.
Aceasta trebuie inmatriculata ca orice autoturism, la autoritatatea navala.
Astfel, trebuie sa urmeze acelasi drum cu vinderea unui autoturism.
In baza unui contract de V/C, va trebui radiata de dv. din Belgia, si inmatriculata de actualul proprietar in Romania.
Am avut cazul recent.
Important: Ce putere are motorul?
motorul este de 150cp,iar barca a fost radiata din belgia.Pe mine ma intereseaza daca in baza unui act (chitanta de mana) am sau nu am probleme.Barca nu a fost inmatric. in Rom.
geoavocatnet63 a scris:

motorul este de 150cp,iar barca a fost radiata din belgia.Pe mine ma intereseaza daca in baza unui act (chitanta de mana) am sau nu am probleme.Barca nu a fost inmatric. in Rom. Eu o sa fac cu cumparatorul o chitanta de mana si o sa-i dau si actele de V/C originale din belgia + trad. in rom.+radierea din Belgia

Alte discuții în legătură

Vanzare auto stef_56 stef_56 1. am vandut cu contract un autoturism inmatriculat in Bucuresti in vederea dezmembrarii 2. cumparatorul mi-a cerut actele in original ( certif inmatr, carte ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune ?! helpnet helpnet La procesul de partaj judecat in fond s-a stabilit (si a ramas hotarare definitiva) sa-i predau autoturismul dobandit in timpul casatoriei fostului sot (masina ... (vezi toată discuția)
Returnare produs cumparat andreipap andreipap Buna ziua, anul acesta mi-am cumparat o barca cu motor de la American Nautics.Am preferat ceva nou crezand ca voi fi acoperit in cazul unor probleme de ... (vezi toată discuția)