avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Anulare actiune ca netimbrata - Un sfat va rog. Cum sa ...
Discuție deschisă în Executare silită

Anulare actiune ca netimbrata - Un sfat va rog. Cum sa procedez ?

A.Am depus 2 contestatii la executare efectuate de acelasi executor judecatoresc, dosarele fiind diferite, si pentru care nu a fost respectata procedura stabilita de c.p.c. referitor la executarea silita, in special referitoare la incuviintarea instantei. Am solicitat anularea actelor de executare.

B. Intrucat nu stiam cum a repartizat instanta dosarele am depus cerere de amanare a primului termen de INFATISARE, nu de judecata, pentru consultarea dosarelor, anterior timbrarii actiunilor.

C. Intr-un dosar mi-a fost admisa cererea de amanare pt consultare dosar, si am timbrat ulterior procesul fiind pe rol, iar in celalalt intr-un dosar nu s-a tinut cont de ea, si mi-a fost respinsa actiunea ca netimbrata, iar sentinta nu mi-a fost comunicata, decat la cererea mea ulterioara. Ulterior am achitat si taxa de timbru, dar nu am depus-o inca la dosar.

Cum este mai bine sa procedez acum ? :-/

1.Sa declar recurs impotriva primei sentinte si sa depun si dovada timbrarii ? ( asta pentru ca deja la instanta a fost depus dosarul de executare)
2. Sau sa introduc iar actiunea si sa depun totodata si dovada timbrarii ?

Si inca ceva. Totusi cele doua dosare au ceva in comun, si poate ca ar fi mai util pt instanta sa analizeze cauza sub ambele aspecte deodata.

3. Este posibil sa comasez cele doua cauze ? Cum sa procedez in cazul acesta ? #-o

3.a. Sa depun cererea nr. 2, timbrata, la primul dosar care deja este pe rol ?
3.b. Sau sa depun inca o data cererea nr. 2 timbrata, iar apoi sa solicit comasarea cauzelor, si astfel sa fie repartizat la alta instanta de judecata ? :slap:

Pentru ca as vrea totusi si sa scap de instanta care judeca in prezent cererea mea nr. 1, intrucat mi-a facut numai probleme, una dintre ele fiind aceea ca m-a avertizat prin citatie ca daca mai depun documentele pe e-mail, ma amendeaza. :stunned: :slap: :stunned:
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Krissia ., Alte profesii
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 21:50, 28 Aprilie 2010
-am citit printre randuri...,dar..nu recurs;alta act si evident sa timbrati si apoi le conexati
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Cristina Voicu, Avocat
Puteti conexa dosarele doar daca sunt pe rolul aceleiasi instante sau instante deosebite, de acelasi grad (art.164 C.proc.civ.).
Si nu cred ca va este favorabil sa declarati recurs la o actiune respinsa/anulata ca netimbrata.
Introduceti o noua actiune insa aveti grija sa nu se pronunte instanta in contestatia la executare care deja este pe rol.O completare/cerere precizatoare a primei actiuni, nu ar fi mai avantajoasa-daca mai sunteti in termen ?
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Mda..m-am gandit si la asta - cerere de precizare, si as fi in termen pentru ca nu a fost inca primul termen de judecata. L-a inceput s-a amanat pt ca am solicitat consultarea dosarului, apoi s-a amanat din nou pt ca mi s-a solicitat sa mai depun o data cererea pe motiv ca am depus-o pe e-mail, apoi s-a amanat iar pt ca mi s-a solicitat semnarea cererii...si mi s-a si impus sa nu mai trimit actele pe e-mail sub sanctiunea amenzii :stunned: :slap: , apoi s-a solictat de catre instanta executorului sa depuna dosarul, nu a fost depus, s-a amanat iar, apoi s-a mai amanat iar pt ca mi s-a impus sa precizez numarul de dosar sub sanctiune suspendarii cauzei - art. 155/1 c.p.c....si tot asa. Si asta in conditiile in care in contestatie am precizat foarte clar faptul ca nu mi-au fost comunicate actele de executare. :stunned:

Deci, cred ca as fi intermen, dar ce baza sa mai am eu ca aceasta instanta va pronunta o hotarare corecta ? :-/ De aceea m-am gandit la comasarea dosarelor, ca sa scap de aceasta instanta.
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
Krissia ., Alte profesii
Puteti invoca incalcarea dreptului la aparare dar nu cred ca are rost sa timbrati acum.
Ati fost in imposibilitate de a timbra dar partea a primit citatie si a avut timp suficient sa timbreze...
De aceea, este posibil sa va fie respins recursul.
Daca in citatie nu scrie suma cu care trebuia timbrata actiunea veti castiga...

avocat Claudiu Lascoschi
Ei nu am mai atacat. Am depus din nou actiunea. Am mai avut un dosar si in acela mi-a fost admisa cererea de amanare.Dar aici nu. Din cate stiu se timbreaza pana la primul termen de judecata nu de infatisare.Asa ca...in mod clar mi s-a incalcat dreptul la aparare si la o judecata corecta si de catre o instanta impartiala.

Alte discuții în legătură

Proceduri in recurs emil6702 emil6702 1.Daca o cauza a fost anulata pentru netimbrare, timbrarea se poate face in recurs? 2. Paratul sau paratii pot declara recurs pentru completarea hotararii si ... (vezi toată discuția)
Taxe de timbru handsu handsu Daca in fond cererea de chemare in judecata a fost anulata pentru netimbrare , instanta stabilind termen de recurs , iar dupa declarare acesta poate fi respins ... (vezi toată discuția)
Respingere recurs arinaioana arinaioana Buna ziua, Am facut recurs la o incheiere data de un complet de judecata si mi-a fost respins pe exceptia tardivitatii. Incheierea a fost data in ... (vezi toată discuția)