avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despagubiri materiale si morale pentru lovituri?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despagubiri materiale si morale pentru lovituri?

in cazul unei loviri, pentru a renunta la proces, daca partile se inteleg, este legal sa ceri despagubiri morale si materiale (cheltuieli de spitalizare, investigatii medicale, pierderea unui numar de zile de la locul de munca? exista o limita pentru aceste despagubiri?
Daca este vorba despre infractiunea de loviri si alte violente sau vatamare corporala, infractiuni in cazul carora actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, puteti sa va intelegeti cu agresorul si sa va retrageti plangerea.
pai daca cereti prea mult cealalta parte nu va da si astfel nu o sa aj ungeti la o intelegere iar in inst iar nu se stie cat veti obtine din cat cereti-oricum cele materiale treb dov,eventual contactati un av sa va expl mai amanuntit
puteti sa va intelegeti si sa luati banii, dar va dau un dfat: ar fi bine sa NU declarati chestia cu banii in fata organelor judiciare. in unele opinii juridice, retragerea plingerii NU trebuie si nu poate sa fie conditionata de plata unor sume de bani.
mi s-a spus ca-mi da o suma de bani (nu stiu cat) pentru a retrage plangerea insa nu am acceptat, o sa las sa decida legea; sigur am castig de cauza si atunci o sa plateasca cheltuielile de judecata, cheltuielile medicale pentru care am documente justificative si zilele pierdute din contractul din strainatate.
in primul rand dvs trebuie sa strangeti toate chitantele care sa ateste efectuarea platii, la spitale, farmacii ...etc...tot felul de acte din care sa reiasa cheltuielile si dovada salariului dvs.
cu aceste acte dvs ii veti putea cere agresorului daune atat materiale cat si morale.
nu uitati ca puteti sa-i cereti in cadrul despagubirilor, inclusiv salariul/salarile care le-ati fi incasat in perioada in care nu ati putut munci din cauza situatiei suferite.

av.m.vasilescu

Alte discuții în legătură

Depunere plangere mariuscrisan mariuscrisan Baiatul meu a fost la un majorat intr-un sat. Acolo l-a injurat pe unul dintre cei prezenti. Un prieten de-al celui injurat i-a dat un pumn in mandibla. S-a ... (vezi toată discuția)
Ordonanta, amenda administrativa - nu se specifica despagubiri pentru partea vatamata PANTOIANU PANTOIANU Fiul meu a fost batut de un coleg. i-am scos cerificat m.l. in care i s-a dat 3 zile de ingrijiri medicale. in plangerea pe care am facut-o am solicitat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma numesc gabriel am 47 ani din bucuresti. am fost ... Gabriel74com Gabriel74com Buna ziua. Ma numesc Gabriel am 47 ani din Bucuresti. Am fost agresat in septembrie intr-un supermarket. Din cauza lovirilor primite am pierdut 4 dinti ... (vezi toată discuția)