Fiul meu a fost batut de un coleg. i-am scos cerificat m.l. in care i s-a dat 3 zile de ingrijiri medicale. in plangerea pe care am facut-o am solicitat despagubiri morale si civile din partea agresorului si a parintilor acestuia.
Cand am primit ordonanta de la procuror am vazut ca respectivului agresor i s-a dat o amenda administrativa de 500 de lei iar de despagubirille pe care eu le-am cerut nu s-a pronuntat nimic.
intrebarea mea este daca mai pot face plangere impotriva acestei ordonante in care sa solicit din nou sa se aibe in vedere si despagubirea????? mentionez faptul ca am platit toate investigatiile pe ca i le-am facut fiului meu inclusiv ceva medicamentatie.
Nu trebuie sa formulati plangere impotriva rezolutiei procurorului decat in situatia in care sunteti nemultumita de solutionarea laturii penale. Despagubirile pot fi solicitate pe cale separata, civil in situatia descrisa de dvs, existand raport de cauzalitate conferit de solutia penala, intre actiunea prejudiciabila a agrsorului si suferinta fiului dvs, mai concret fapta a existat aveti toate prerogativele exercitarii actiunii civile in despagubiri, incercati initial medierea cu parintii agresorului daca acesta nu are capacitatea de exercitiu deplina.
Cum exista deja o confirmare a faptei, ati fi indreptatita sa cereti prin actiune civila daunele respective.
Puteti rezolva litigiul si prin mediere sau prin simplu acord direct.
Explicati agresorului (sau apartinatorilor lui - daca este minor ) ca intentionati sa cereti daunele cuvenite, in instanta, insa ati prefera o faceti amiabil. Posibil sa accepte direct si sa va intelegeti.
Daca credeti ca nu va intelegeti, puteti apela la un mediator, si sa ii invitati la mediere.
Oricum, daca veti inainta actiunea in instanta, va trebui sa va prezentati ambele parti mai intai la informarea asupra medierii.
Cum nu prea are sanse se scape ( cel putin de daunele materiale usor de probat, plus cheltuieli de judecata cel mai probabil in seama lor) , este rezonabil accepte si cealalta parte sa rezolve amiabil solicitarea dvs.