avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovirea si vatamarea integritatii corporale sau a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovirea si vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii

Buna seara!

Ma numesc Popii Costinel si in luna septembrie 2011 am fost agresat fizic si verbal de doi indivinzi. Unul dintre ei angajat al Minsterului de Interne si fiul primarului din localitatea unde s-a produs incidentul. In urma loviturilor primte, am fost transportat de urgenta cu Salvarea la spital unde mi s-au intocmit mai multe examene medicale, care atesta ca mi-a fost afectat integritat corporala.

Am depus o declaratie la Politie, si am intrat in posesia certificatului medico-legal ce a concluzionat ca necesit 12-14 zile ingrijiri medicale, pe care l-am depus de-asemeni la politie. Unul dintre martorii pe care i-am indicat in declaratie nu a dat declaratie iar cel de al II-lea nu a declarat cele vazute, deoarece s-au facut presiunii, de catre politis si agresorii, asupra lor.

Am intrat in posesia unor informatii precum primarul ar avea cunostiinte si in interiorul biroului de cercetari penale. Si acolo s-a intervenit pentru a se musamaliza si trata cu superficialitate cazul.

As dori sa stiu cum pot ataca decizia procurorului, care a decis neinceperea urmarii penale si sanctioanrea, agresorului ce si-a luat intreaga fapta asupra lui, cu suma de 1300 lei

Mentionez ca datorita bataii primite am suferit fractura de piramida nazala, si am ramas cu sechele. Nu am fost nici apt de munca 10 zile, suferind si pierderi materiale.

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 09:46, 17 Februarie 2012
Conform art. 278 C.Pr.Pen, puteti face plangere impotriva ordonantei sau rezolutiei procurorului in termen de 20 de zile de la primirea acesteia, la procurorul ierarhic superior. Vinovatia unuia din agresori este stabilita si prin aceasta ordonanta, astfel incat, daca aveti prtentii , va puteti indrepta pe civil, cu actiune in daune/pretenii impotriva acestuia, solicitand sa va repare prejudiciul creat
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
LORELA UNGURIANU, Avocat
In termen de 20 de zile de la comunicarea rezolutiei/ordonantei de neincepere a urmaririi penale puteti face plangere la procurorul ierarhic superior.
Formulati plangere la procurorul ierarhic superior in termen de 20 de zile de la comunicarea solutiei procurorului - temei de drept art 278 c.proc.pen.

Plângerea contra actelor procurorului
Plângerea împotriva măsurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta se rezolvă de prim-procurorul parchetului sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel ori de procurorul şef de secţie al Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie.
În cazul când măsurile şi actele sunt ale prim-procurorului ori ale procurorului general al parchetului de pe lângă curtea de apel sau ale procurorului şef de secţie al Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie ori au fost luate sau efectuate pe baza dispoziţiilor date de către aceştia, plângerea se rezolvă de procurorul ierarhic superior.
Plângerea formulată împotriva soluţiei de respingere dispuse de procurorul ierarhic superior este inadmisibilă.
În cazul rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale sau al ordonanţei ori, după caz, al rezoluţiei de clasare, de scoatere de sub urmărire penală sau de încetare a urmăririi penale, plângerea se face în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei de pe ordonanţă sau rezoluţie, persoanelor interesate, potrivit art. 228 alin. 6, art. 246 alin. 1 şi art. 249 alin. 2.
Rezoluţiile sau ordonanţele prin care se soluţionează plângerile împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor de neîncepere a urmăririi penale, de clasare, de scoatere de sub urmărire penală ori de încetare a urmăririi penale, se comunică persoanei care a făcut plângerea şi celorlalte persoane interesate.
Dispoziţiile art. 275–277 se aplică în mod corespunzător.

as dori sa ma indrept acum, si asupra politistiilor ce s-au ocupat de caz, asupra procurorului si a martorei ce poate de frica a dat o declaratie mincinosa. vreau ca adevarul sa iasa la iveala si sa am parte de un proces cinstit.
eu pot intra in posesia dosarului? daca da, unde il gasesc? cum intru in posesia ordonantei?

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva rezolutiei procurorului sindicalistul sindicalistul in ianuarie 2011 am primit o rezolutie de NUP. In luna martie 2012 o persoana a intrat in posesia acestei rezolutii si a formulat plangere impotriva ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ... ContSters289496 ContSters289496 Buna seara! Am o mare rugaminte deoarece nu imi permit mai mult de atat cu multumiri anticipate, sa ma lamureasca cineva in legatura cu urmatoarea problema: ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva nup dat de procuror? adela05 adela05 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum pot sa procedez in urmatoarea situatie. Am depus o plangere pt tulburare de posesie. Recent, mi s-a comunicat faptul ca ... (vezi toată discuția)