avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovirea si vatamarea integritatii corporale sau a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovirea si vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii

Buna seara!

Ma numesc Popii Costinel si in luna septembrie 2011 am fost agresat fizic si verbal de doi indivinzi. Unul dintre ei angajat al Minsterului de Interne si fiul primarului din localitatea unde s-a produs incidentul. In urma loviturilor primte, am fost transportat de urgenta cu Salvarea la spital unde mi s-au intocmit mai multe examene medicale, care atesta ca mi-a fost afectat integritat corporala.

Am depus o declaratie la Politie, si am intrat in posesia certificatului medico-legal ce a concluzionat ca necesit 12-14 zile ingrijiri medicale, pe care l-am depus de-asemeni la politie. Unul dintre martorii pe care i-am indicat in declaratie nu a dat declaratie iar cel de al II-lea nu a declarat cele vazute, deoarece s-au facut presiunii, de catre politis si agresorii, asupra lor.

Am intrat in posesia unor informatii precum primarul ar avea cunostiinte si in interiorul biroului de cercetari penale. Si acolo s-a intervenit pentru a se musamaliza si trata cu superficialitate cazul.

As dori sa stiu cum pot ataca decizia procurorului, care a decis neinceperea urmarii penale si sanctioanrea, agresorului ce si-a luat intreaga fapta asupra lui, cu suma de 1300 lei

Mentionez ca datorita bataii primite am suferit fractura de piramida nazala, si am ramas cu sechele. Nu am fost nici apt de munca 10 zile, suferind si pierderi materiale.

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 09:46, 17 Februarie 2012
În posesia dosarului nu puteţi intra.

Teoretic, există posibilitatea să studiaţi dosarul, acolo unde se află, respectiv la procuror sau la poliţist, dar cu condiţia ca procurorul să vă aprobe o astfel de cerere, ceea ce nu este obligat să facă, ţinând cont că urmărirea penală este nepublică.

În ceea ce priveşte ordonanţa, dacă aceasta nu v-a fost comunicată, faceţi cerere la Parchet, solicitând să vă fie comunicată la domiciliul dumneavoastră.

Atenţei ! De la data comunicării începe să curgă termenul amintit mai sus de către colegi, de 20 de zile în care puteţi ataca ordonanţa respectivă la procurorul ierarhic superior.

Calea plângerii la prim-procuror iar apoi la instanţă este SINGURA pe care o aveţi pentru a vă susţine drepturile în acest moment, nu neglijaţi termenele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva rezolutiei procurorului sindicalistul sindicalistul in ianuarie 2011 am primit o rezolutie de NUP. In luna martie 2012 o persoana a intrat in posesia acestei rezolutii si a formulat plangere impotriva ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ... ContSters289496 ContSters289496 Buna seara! Am o mare rugaminte deoarece nu imi permit mai mult de atat cu multumiri anticipate, sa ma lamureasca cineva in legatura cu urmatoarea problema: ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva nup dat de procuror? adela05 adela05 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum pot sa procedez in urmatoarea situatie. Am depus o plangere pt tulburare de posesie. Recent, mi s-a comunicat faptul ca ... (vezi toată discuția)