avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua. Ma numesc Gabriel am 47 ani din Bucuresti. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua. Ma numesc Gabriel am 47 ani din Bucuresti. Am fost ...

Buna ziua.
Ma numesc Gabriel am 47 ani din Bucuresti.
Am fost agresat in septembrie intr-un supermarket.
Din cauza lovirilor primite am pierdut 4 dinti frontali.
Am fost la spital si la INML. Am primit in timp si Certificat medico-legal.
Datorita camerelor de luat vederi din magazin - Politia a gasit si interogat agresorul.
Motivul agresiuni a fost - ca m-a confundat cu altcineva.
Politia m-a intrebat daca poate sa dea numarul meu de telefon - agresorului
Acest lucru pe baza faptului ca poate ajungem la o intelegere despagubire amiabila .
Am vorbit cu agresorul ( la telefon ) si s-ar parea ca exista posibilitatea sa ajungem la o suma de bani.
Desi este cu mult sub pretul manoperei si materiale la cabinet stomatologic - am acceptat aceasta suma.
Intrebare : Care ar fi procedura corecta ?
Inteleg ca ar trebui o " chitanta " - la notar.
Cu aceasta chitanta sa merg la politie - si sa declar ca ne-am inteles amiabil.
Si politia sa stie cum s-a incheiat aceasta agresiune.
As intelege ca si agresorul ar fi interesat de aceasta chitanta - dar si eu sa inchid acest capitol.
Am vorbit doar la telefon cu agresorul. Nu as dori sa-l vad in fata ochilor.
Intrebari: Exista posibilitatea ca la notar sa nu fim amandoi in acelasi timp ?
Adica sa-mi transfere suma stabilita pe card si sa primeasca acea chitanta ?
Care ar fi procedura simpla si clara ?
Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Gabriel74com , utilizator 21:11, 15 Ianuarie 2022
Mergeti la politie si va retrageti plangerea, dar sa aveti in vedere ca dvs platiti cheltuielile judiciare.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2022
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Este vorba de notariat. De procedura de transfer. De modul legal - prin care se poate face acest transfer. Apoi voi suna politistul - care se ocupa de caz .
Nu este necesar sa mergeti la notariat, puteti face si o chitanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gabriel74com a scris:
Buna ziua.
Am vorbit doar la telefon cu agresorul. Nu as dori sa-l vad in fata ochilor.
Intrebari: Exista posibilitatea ca la notar sa nu fim amandoi in acelasi timp ?

Se poate apela si la un mediator care sa deruleze procedura fara ca partile sa se intalneasca, spre deosebire de notar, unde ar trebui ca partile sa fie prezente. Intr-adevar, trebuie sa va asigurati ca intelegerea prevede ca agresorul sa plateasca tot, caci in cazul retragerii plangerii vi se pun cheltuieli judiciare in sarcina dvs. (a se vedea art 275-276 cpp)
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022
trandafir2, moderator
Multumesc trandafir2 = pentru raspunsul d-voastra concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri materiale si morale pentru lovituri? pirina pirina in cazul unei loviri, pentru a renunta la proces, daca partile se inteleg, este legal sa ceri despagubiri morale si materiale (cheltuieli de spitalizare, ... (vezi toată discuția)
Agresiune intre minori omamarevoltata omamarevoltata Buna ziua.sunt o mama al carui fiu,de 17 ani,a fost supus unei agresiuni de catre alti colegi de liceu,fapt in urma caruia s-a ales cu o fractura de oase ... (vezi toată discuția)
De ce patrula de politie chemata la 112 cerceteaza un caz de vatamare corporala fara a tine cont de ce declara victima ??? Iohan71 Iohan71 Asta vara am oferit locuinta spre inchiriere la o echipa de muncitori( patronul mi-a adus initial 2 muncitori) si am convenit cu acestia ca in contul chiriei ... (vezi toată discuția)