Buna ziua,
Am mai postat acest subiect si un coleg mi-a raspuns asa cum a interpretat dansul problema si asa cum si mie mi se pare in regula....insa am ajuns la Agentia Locala pentru Ocuparea Fortei de Munca X de unde am plecat mai nelamurita decat ma dusesem....Am terminat facultatea in iulie 2009 si sunt in somaj , mi-am gasit singura un job la o banca insa acesta este in Brasov, eu am decis sa imi schimb domiciliul si sa ma mut acolo definitiv, din legea 76/2002 Art. 75. am inteles ca pot beneficia de o prima de instalare egala cu de 7 ori valoarea indicatorului social de referinta, problema mea este ca, contractul meu de la banca este facut pe perioada determinata de 1 an cu posibilitate de prelungire...3. Legea 76/2002 mai spune:
Art. 76. - (1) Angajaţii au obligaţia de a restitui integral sumele primite conform art. 73^1, 74 şi 75, în situaţia în care raporturile de muncă sau de serviciu încetează, într-o perioadă mai mică de 12 luni de la data încadrării în muncă, în temeiul următoarelor prevederi:
a) art. 55 lit. b), art. 56 lit. g) şi i), art. 61 lit. a) şi art. 79 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare;
b) art. 61 lit. b) din Legea nr. 53/2003, cu modificările şi completările ulterioare, dacă au fost condamnaţi prin hotărâre judecătorească definitivă;
c) art. 84 alin. (1) lit. b) şi e), alin. (2) lit. f) şi g) şi alin. (5) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările ulterioare.
(2) În situaţia nerespectării prevederilor alin. (1), recuperarea sumelor prevăzute la art. 73^1, 74 şi 75 se va face pe baza angajamentelor beneficiarilor, care constituie titluri executorii......CIM pe perioada determinata.... incetarea acestuia la termen se face conform art.56, lit.j) din Codul muncii
Inca de cand am pus intrebarea domnului de acolo mi sa dat un raspuns dur "NU SE POATE", dupa ce i-am spus ce este scris la lege a cautat debusolat un ghid care nu era oricum actualizat lucru pe care tot eu i l-am spus....si intr-un tarziu sa gandit sa ma trimita la un alt birou....acolo o doamna draguta era la fel de confuza ca si domnul si a inceput sa citeasca legea somajului....dupa ce nu a reusit sa se clarifice singura a plecat cateva minute din birou si cand sa intors raspunsul ei ma "lamurit" definitiv....legea este interpretabila,se cam bate cap in cap cu art.44 si 45 , ei nu au mai avut asa un caz pana acum, nu stiu daca ma incadrez si ca mai bine ar fi sa renunt la asta ca oricum se aproba greu asa dosare cand este vorba de atatia bani.
Acum singura mea speranta este la dumneavoastra, poate asa ma voi lamuri si eu daca pot beneficia chiar daca am ctr pe perioada determinata de prima de instalare sau nu!Si daca ma incadrez cum sa ii fac si pe cei de la ajofm sa ma lase sa-mi depun dosarul?cui as putea sa ma adresez?Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat!
(2) În situaţia nerespectării prevederilor alin. (1), recuperarea sumelor prevăzute la art. 73^1, 74 şi 75 se va face pe baza angajamentelor beneficiarilor, care constituie titluri executorii.
~ final discuție ~