avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de sotia care este in Spania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de sotia care este in Spania

Fratele meu este casatorit din anul1997,din casatorie a rezultat o minora (are 9 ani si este in clasa a treia).Sotia lui este plecata in Spania din anul 2006.Despartirea in fapt s-a produs in anul 2008 cind ea a hotarit sa nu se mai intoarca in tara.Fetita este la fratele meu in tara.Poate divorta de ea, daca ea nu vine in tara? In urma divortului fetita poate ramane la el?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:28, 18 Aprilie 2010
Da, cu conditi a ca el sa fie in Rom.Competenta va fi instanta unde isi are el domiciliul...sa apeleze la un avocat.
adaug doar ca citarea o va face, in principiu, prin publicitate intr-un ziar de circulatie nationala. cu martori si o ancheta sociala, poate obtine fetita, are sanse mari.
Da,el locuieste in romania impreuna cu parintii.Cu avocatul este mai greu,are salariul cam mic(de criza) nu-si poate permite sa-l plateasca.
Da, fratele dvs. poate divorta chiar daca sotia lui se afla in Spania si chiar daca nu se prezinta la proces, important fiind ca procedura sa fie completa cu aceasta pentru a se proceda la propunerea de probatorii si administrarea lor..Este important sa isi angajeze avocat pentru ca in divorturile de acest gen trebuie gandit foarte bine modul de citare si de administrare al probatoriului.
In ceea ce priveste incredintarea minorului, fratele dvs. va trebui sa probeze faptul ca este in interesul minorului sa-i fie incredintat si ca are posibilitatea sa ofere acestuia conditii optime de crestere si educare.
Multumesc mult pt raspuns

Alte discuții în legătură

Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa fac pasaport fiicei mele elizam elizam am o fiica de 9 ani si doresc sa-i fac pasaport. tatal ei nu face parte din viata ei.pot fara acordul lui sa-i fac pasaport? (vezi toată discuția)
Cum pot sa obtin custodia ficei mele? Cristina Ruse Cristina Ruse ce sanse am sa obtin custodia ficei mele?? fetita mea are 12 ani si sta cu parinti tatalui, timp de 5 ani nu mau lasat nici macar sa o vad o vedeam pe ascuns ... (vezi toată discuția)