avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... gratii la geam
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

gratii la geam

locuiesc la un parter iinalt ( 2,70 m ) ntr-un bloc care are si locuinte la demisol . toti locatarii care locuiesc la demisol si-au pus gratii la geamuri . acestegratii sunt doar de dimensiunea geamurilor lor si sunt puse in intrandul geamului . de curand o vecina care locuieste la demisol sub apartamentul meu a gaurit peretii blocului si a aplicat pe geamul ei plus pe fatada blocului niste gratii imense ( cat 4 geamuri de ale iei) care ajung pana la aproximativ 0,30 m sub geamul meu . practic mi-a montat scari pentru hoti . oricine se poate urca pe aceste gratii si poate sa imi intre in casa pe geam . am rugat-o pe vecina sa puna gratiile doar pe geamul ei si nici nu vrea sa auda . am amenintat-o ca i le tai cu flexul si a spus ca ma reclama la politie . cui ma pot adresa pe cale legala pentru a rezolva acest caz ? daca i le dau eu jos din suruburi sau le tai pot fi acuzat de ceva ?
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 08:01, 23 Aprilie 2010
Incercati mai intai sa supuneti problema in atentia presedintelui de asociatie, apoi depuneti o reclamatie la sectia de politie de care apartineti. Incercati sa-i explicati vecinei cu gratiile ca in cazul unei spargeri, poate fi banuita de complicitate cu hotii, ca a montat intetionat gratiile sa fie folosite drept scara.
Daca vecina dumneavoastra nu vrea sa inteleaga gravitatea problemei sunteti obligat sa ii aduceti la cunostiinta ca o sa i le dati jos si daca nu vrea iar daca tot se incapataneaza puteti linistit sa i le taiati sau scoateti afara sa patiti nimic din partea politiei,primariei sau altcuiva...cunosc o situatie similara in care o persoana i-a blocat geamul vecinei din curte pe motiv ca il deschidea ca sa asculte in curte si fara sa pateasca absolut nimic !
Fatada blocului este proprietate comuna. In consecinta, Dv. faceti o solicitare scrisa presedintelui asociatiei, in doua exemplare, din care unul semnat, inregistrat si stampilat de presedinte ca dovada ca a luat cunostinta de aceasta solicitare, prin care cereti sa oblige pe vecina Dv. sa-si monteze gratiile numai pe spatiul ferestrei, atat cat tine proprietatea ei privata.

In cazul in care presedintele nu raspunde solicitarii Dv. si nu trece la fapte, puteti reclama la primarie, la Biroul pentru relatia cu asociatiile de proprietari si apoi chiar...sa actionati in instanta ori conducerea asociatiei pentru neglijarea proprietatii comune, ori pe vecina pentru pericolul in care va pune cu obligatia de a face.
ghinionul este ca nu avem asociatie de proprietari. avem doar un comitet de scara fara statut juridic , eu fiind sef de scara ......... si tot eu locuiesc in apartamentul de deasupra locuintei doamnei . i-am expus situatia verbal si nici nu vrea sa auda . i-am pus in posta un avertisment scris , semnat de seful se scara si de adjunctul acestuia si nici nu ne ia in seama . cum procedez mai departe in acest caz ?
Infiintati asociatia de proprietari si atunci, din pozitia de persoana juridica, ca reprezentant al proprietarilor, o veti putea chema in instanta.

Ca persoana fizica, Dv. puteti s-o actionati in judecata, pe motiv ca va pune in pericol siguranta in apartament. Poate aveti sanse de reusita.

Nu puteti sa faceti nimic ca sef de scara. Aceasta ocupatie nu este recunoscuta nicaieri, deci nu puteti reprezenta comunitatea nicaieri si in nicio problema din aceasta postura in care va declarati acum - sef de scara.

Alte discuții în legătură

Abuzul presendintelui de asociatie de proprietari vinti vinti in blocul de 10 etaje unde locuiesc s-au termoizolat peretii laterali de nord si de sud (???):O si am solicitat sa se termoizoleze si peretele din scara din ... (vezi toată discuția)
Reclama pe peretele blocului adyv76 adyv76 -buna ziua -de curand a fost montata o reclama pe peretele lateral al blocului unde locuiesc -mentionez ca blocul este compus din 2 scari -as dorii sa stiu ... (vezi toată discuția)
Conducta gaz Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc de asociatie cu proprietari,sunt 20 de apartamente din care 12 persoane au contribuit la introducerea conductei de gaz in ... (vezi toată discuția)